(VIDEO) DRAMATIČNO UPOZORENJE PAPA FRANJE: Svet je na putu samouništenja!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

22.04.2021

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Papa Franja upozorio je danas da je svet "na putu samouništenja" ako politički lideri ne uspeju hrabro da iskoriste pandemiju kovida 19 kao šansu da planetu učine pravednijim i zelenijim mestom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Papa Franja

U video poruci objavljenoj na Svetski dan Zemlje, papa Franja je rekao da politički lideri imaju priliku da izađu iz ove situacije bolji nakon pouka naučenih o socijalnim nepravdama otkrivenim tokom pandemije, prenosi AP.

- I globalne katastrofe, kovid i klima, pokazuju da nemamo vremena za gubljenje. Vreme nas pritiska i, kao što je pokazao kovid-19, mi imamo sredstva da odgovorimo na izazov. Imamo sredstva. Vreme je za delanje, mi smo na granici - rekao je papa.

Dodao je da bi nedaće sa kojima se čovečanstvo suočilo u pandemiji trebalo da podstaknu lidere da teže inovacijama i pronalascima kako bi bolje zaštitili planetu.

Apelovao je na "sve lidere sveta: da se ponašaju smelo, delaju pošteno i uvek govore istinu ljudima, tako da ljudi znaju kako da se zaštite od uništenja planete i kako da zaštite planetu od uništenja koje smo mnogo puta pokrenuli"

.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading