PREDSEDNIK RUSIJE ODLUČIO: Putin SPREMAN da razgovara sa Zelinskim u Moskvi

Autor:

Svet

22.04.2021

15:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je spreman da u bilo kom pogodnom trenutku u Moskvi razgovara o bilateralnim odnosima sa ukrajinskim liderom Vladimirom Zelenskim. Prema rečima šefa države, ako Zelenski želi da započne obnavljanje odnosa sa Rusijom, Moskva će to samo pozdraviti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

Ruski lider je dodao i da ako Zelenski želi da razgovara o pitanjima Donbasa, treba prvo da se sastane sa rukovodstvom Donjecka i Luganska, a tek posle i sa rukovodstvom Rusije.

- U poslednje vreme aktuelno rukovodstvo Ukrajine preduzelo je mnogo koraka koji uništavaju rusko-ukrajinske odnose - odgovorio je Putin na pitanje novinara na početku sastanka sa predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Prema njegovim rečima, to se tiče niza problema u bilateralnim odnosima, odnosa prema Ruskoj pravoslavnoj crkvi i prema ruskom jeziku.

- Mnogo je koraka usmerenih na uništavanje naših odnosa, zbog čega, naravno, možemo samo da žalimo - dodao je Putin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading