RUSKO NAORUŽANJE PO CELOM SVETU!

Autor: sputniknews.com, Republika

Svet

23.11.2017

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusko naoružanje je tokom ove godine isporučeno u 59 zemalja, vojnotehnička saradnja postoji sa 80 država, a broj narudžbina se ne smanjuje, izjavio je danas predsednik Rusije Vladimir Putin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin

- Rusko naoružanje je tokom 2017. godine isporučeno u 59 zemalja, stalni kontakti u oblasti vojnotehničke saradnje održavaju se sa 80 država i, ono što je krajnje važno, broj narudžbina naše vojne produkcije se ne smanjuje - rekao je Putin na završnom savetovanju o vojnim pitanjima. 

On je naveo da je to rezultat pravovremene finansijske i kreditne podrške preduzećima odbrambeno-industrijskog kompleksa i drugih koraka koje je preduzela država.

Ruski lider je naglasio da potencijal ruskog odbrambeno-industrijskog kompleksa i stalno usavršavanje naoružanja i tehnike omogućavaju Rusiji da održava vodeću poziciju među svetskim izvoznicima vojne produkcije, da dinamično razvija vojnotehničku saradnju s inostranim partnerima.

Putin je istakao da je upotreba savremenog ruskog naoružanja u borbenim uslovima omogućilo da se ono koriguje prema potrebi.

- Mnogo smo uspeli da popravimo tokom primene naših najnovijih sistema naoružanja u borbenim uslovima - rekao je Putin. 

On je dodao da je neophodno porazmisliti o merama kojima će se odgovoriti na eventualna nova spoljna ograničenja za ruski odbrambeno-industrijski kompleks. 

Ruski predsednik je ocenio da ruska preduzeća odbrambeno-industrijskog kompleksa ispunjavaju sve svoje obaveze kada je reč o državnim narudžbinama. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading