MISTERIJA KOD BALIJA: NESTALA PODMORNICA SA 53 MORNARA! Strahuje se da su umrli u mukama

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

13:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Indonezijska ratna mornarica saopštila je da je u 4.30 ujutru po lokalnom vremenu poslednji put imala kontakt sa podmornicom, u kojoj se nalazilo 53 mornara, nakon čega joj se gubi svaki trag.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Indonezijska ratna mornarica traga za nestalom podmornicom sa 53 člana posade, međutim, budući da već satima nema nikakvih vesti o nestalom plovilu, strahuje se da su svi mornari stradali u stravičnim mukama. 

Vlasti Indonezije već su zatražile pomoć susedne Australije i Singapura, ali se polako gubi svaka nada da će podmornica nemačke proizvodnje KRI Nanggaka-402 biti pronađena na vreme. 

Ona je, kako je rečeno iz mornarice Indonezije, imala vežbu gađanja torpedima u vodama severno od Balija, ali nakon što komandu nije obavestila o rezultatima, shvatilo se da nešto nije u redu.  

- I dalje u vodama Balija, 96 kilometara od tog ostrva, tragamo za 53 nestalih - rečeno je iz mornarice. 

Kontakt s podmornicom je izgubljen u sredu u 4.30 ujutru, a inače je reč o plovilu teškom 1.395 tona koje je izgrađeno u Nemačkoj 1987. U međuvremenu je bila na dvogodišnjem remontu u Južnoj Koreji, pa se indonezijskoj floti ponovo pridružila 2012.

Indonezija je ranije imala flotu od 12 podmornica kupljenih od bivšeg Sovjetskog Saveza, koju je vremenom zamenilo pet plovila. Dve podmornice su nemačke izrade tipa 209, a tri novije južnokorejske.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading