(VIDEO) PREŠLI STE SVE GRANICE SA ORGANIZOVANJEM DRŽAVNIH UDARA I POLITIČKIH UBISTAVA! Od ove Putinove poruke zadrhtali su neprijatelji Rusije

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin osvrnuo se tokom današnjeg obraćanja pred članovima Dume i na događaje u tradiconalno savezničkim zemljama, među kojima je i Ukrajina, nekada bratska ruska država, a u koje su prste umešali strani faktori i izazvali potpuni haos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, ST/Nemanja Pančić,
Vladimir Putin se dotakao sudbina Janukoviča, Madura i Lukašenka koji su bili meta prevrata  

Ruski predsednik Vladimir Putin održao je godišnje obraćanje Federalnoj skupštini - Dumi, u kom je izneo ključne ciljeve svoje zemlje, osvrnuo se na izazove izazvane pandemijom koronavirusa, ali i dotakao se pitanja sudbina pojedinih svetskih lidera, saveznika Ruske Federacije, naglasivši da su bilo kakvi napadi na njih, kao i pokušaji atentata, nedopustivi. 

Reč je o, kako je naveo ruski lider, venecuelanskom predsedniku Nikolasu Maduru, nekadašnjem ukrajinskom lideru Viktoru Janukoviču i šefu Belorusije Aleksandru Lukašenku - čoveku koji je prethodnih dana samo čudom izbegao atentat. 

- Možemo misliti šta god o Janukoviču i Maduru, Lukašenku, ali praksa organizovanja državnih udara i politička ubistva su previše - prešli su sve granice - poručio je Putin sa podijuma u centralnoj izložbenoj sali "Manjež", ne želeći na etiketira odgovorne za izazivanje prevrata u drugim zemljama, ciljanim za svrgavanje "nepoželjnih lidera".     

- Istovremeno, svi su navikli na praksu nelegalnih sankcija u ekonomiji. Sada slična praska prerasta u nešto opasnije. Imam u vidu pokušaj da se u Belorusiji organizuje prevrat i ubistvo predsednika zemlje - rekao je ruski predsednik aludirajući na nedavnu novu rundu sanckija koje su SAD uvele njegovoj zemlji, a koje su, između ostalog, usmerene i na brojne ruske zvaničnike.    

- Zapad nije razmišljao o Belorusiji i Ukrajini kad se tamo događao majdan. Istovremeno postoji navika da se u svakoj prilici "hvataju za Rusiju". To kao da je neka vrsta sporta - primetio je Putin i poručio da će organizatori bilo kakvih provokacija protiv Rusije zažaliti kao što nikad nisu.

- Rusija ima strpljenja i profesionalizma za bilo koje uzvratne mere. Zato ne prelazite crvene linije u odnosima s Rusijom - rekao je još predsednik i u obraćanju pred Dumom i duhovito uporedio situaciju sa državama koje glume ljutnju prema Rusiji sa hijenom Tabakom koja se vrti oko tigra Šerhana.

- Vidimo šta se dešava u realnom životu. Kao što sam već rekao, hvataju se za Rusiju na sve strane. Naravno, oko njih se odmah, kao oko Šerhana vrte svakakve male Tabake. Sve je kao u Kiplinga - potkopavaju kako bi odobrovoljili svog gospodara - izjavio je Putin, takođe ne napomenuvši na koga se tačno njegove reči odnose.    

Ipak, ponovio je da zvanična Moskva i te kako registruje neprijateljska delovanja nekih zemalja prema njegovoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Obraćanje pred pripadnicima Dume 

Putin je još dodao i da Rusija obnavlja vojnu tehniku, uključujući nuklearno oružje.

- Avangard i Peresvet su već u naoružanju, uskoro će stići Sarmat. Vojska će dobiti i rakete Kinžal, Kalibar, Cirkon, a nastavlja se rad na Burevesniku i Posejdonu - precizirao je on i podsetio da se Ruska Federacija trudi da pomogne rešenju konflikta u Siriji, dijaloga u Libiji, te da je odigrala ulogu u pomirenju strana u Karabahu.

Njegovo obraćanje danas je završeno intoniranjem himne Rusije, a trajalo je 78 minuta.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading