(VIDEO) NAJVAŽNIJE PUTINOVO OBRAĆANJE U ISTORIJI! Svi prisutni morali su da urade čak TRI PCR TESTA da bi mogli da ga slušaju

Autor: Republika

Svet

21.04.2021

08:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obraćanje ruskog predsednika Vladimira Putina, u kom će izneti najvažnije činjenice o gorućim svetskim pitanjima, počinje tačno u 12 sati po ruskom, odnosno u 11 po srednjeevropskom vremenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin 

Tačno u podne po ruskom vremenu (11 sati po srednjoevropskom) predsednik Rusije Vladimir Putin počeo je obraćanje Federalnoj skupštini – poslanicima Državne dume i senatorima Saveta Federacije, a kako se govorilo, u pitanju je jedno od najvažnijih obraćanja ruskog lidera ikada.  

Teme obraćanja, tradicionalno, Kremlj ne najavljuje. Ipak, portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov saopštio je ranije da će biti "postkovidno" - posvećeno izlasku iz krize i merama podrške. Tu su glavne dve oblasti: socijalna sfera i infrastrukturni projekti.

Tradicionalno, Putin će prokomentarisati i međunarodnu politiku: eskalaciju napetosti u odnosima sa SAD, situaciju u Donbasu, proterivanje ruskih diplomata i nove sankcije.

 

 

Predsednica Saveta Federacije Valentina Matvijenko očekuje da ruski lider formuliše novi sistem koordinata i današnji govor je nazvala "obraćanjem novog doba" – najvažnijim političkim i društvenim događajem u ovoj godini. Takođe, očekuje se da će saopštiti nešto što bi moglo da ima uticaja na čitav svet.

 

 

Događaj se održava u centralnoj izložbenoj sali "Manjež". Kako je saopšteno, akreditovano je oko 450 predstavnika medija. Svi senatori, poslanici, novinari morali su tri puta da urade PCR test kako bi mogli danas da budu prisutni. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading