UBIJEN PREDSEDNIK! Osvojio šesti mandat i stradao, a Amerikanci samo dva dana ranije povukli osoblje iz svoje ambasade

Autor: Republika

Svet

20.04.2021

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Idris Debi, predsednik Čada, koji je tom zemljom vladao duže od 30 godina, ubijen je kod granice sa Libijom neposredno nakon što je u ponedeljak reizabran.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Idris Debi ubijen je dok je lično ratovao za svoju zemlju 

Predsednik Čada, Idris Debi (69), ubijen je samo nekoliko sati nakon što je šesti put reizabran za čelnika te afričke zemlje. 

Prema poslednjim informacijama, ubijen je boreći se u prvim redovima protiv pobunjenika u svojoj državi.

- Poslednji dah dao je za slobodu svoje zemlje - rekao je portparol vojske Čada, govoreći o predsedniku koji je vodio državu duže od 30 godina. 

Inače, Debi je otputovao na prve linije fronta neposredno nakon izbora u ponedeljak, tokom kojih je, kako se spekuliše, on bio meta bombaškog napada. Nekako je izbegao taj atentat, a zasad se još ne zna šta mu se dogodilo na frontu, neposredno kod granice sa Libijom. 

Pored njega stradalo je još 36 vojnika.  

Interesantno je da su SAD u subotu naredile da svo "neesencijalno" osoblje američkog diplomatskog predstavništva u Čadu bude povučeno u Ameriku, što je Britanija uradila dan ranije. 

 

  

          

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading