UPOZORENJE ZA RUSIJU IZ SAD: Biće posledica ako Navaljni umre u zatvoru!

Autor:

Svet

18.04.2021

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki savetnik za nacionalnu bezednost Džejk Saliven poručio je danas Rusiji da će biti posledica ako ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji štrajkuje glađu, umre u zatvoru.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni

Navaljni, kritičar predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi, preneo je Rojters.

- Kada je reč o određenim merama koje ćemo preduzeti, razmatrammo razne opcije i u ovom trenutku ih neću objaviti, ali smo jasno stavili do znanja da će biti posledica ako Navaljni umre - rekao je savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena u intervjuu CNN-u.

Navaljni je osuđen na dve i po godine zatvora u februaru zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao od trovanja, u Rusiju.

U međuvremenu, pristalice Navaljnog najavile su velike proteste za 21. april kojima žele da skrenu pažnju na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja i poručile da će to biti najveće ulične demonstracije u novijoj istoriji Rusije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading