ŠULC NEĆE SA ANGELOM: Velika koalicija dobila crveni karton

Autor: Tanjug

Svet

22.11.2017

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider nemačke Socijaldemokratske partije (SDP) Martin Šulc izjavio je da bi glasačima trebalo dati priliku da procene političku situaciju nakon što su pregovori o formiranju vlade propali, istakavši da se njegova stranka ne plaši novih izbora.

RepublikaFoto: youtube.com/News 2U
Neće sarađivati: Angela Merkel i Martin Šulc

Šulc je naglasio da njegova partija ostaje pri stavu da ne želi da se ne pridruži Hrišćansko-demokratskoj uniji (CDU) kancelarke Angele Merkel u eventualnoj ponovnoj vladajućoj "velikoj koaliciji", prenosi Rojters.

- U ovakvoj situaciji glasači moraju proceniti šta se događa - rekao je Šulc novinarima, dodavši da Merkelova još nije kontaktirala sa njim i da će se on sa predsednikom Nemačke Frank-Valterom Štajnmajerom sastati u sredu.

Socijaldemokrate su bile mlađi partner u takozvanoj "velikoj koaliciji", sačinjenoj od najvećih nemačkih partija, koja je bila na vlasti od 2013, ali su lideri SDP-a, nakon što je ta partija u septembru zabeležila najgori izborni rezultat posle Drugog svetskog rata, saopštila da će preći u opoziciju.

Šulc je danas rekao da je posle tih izbora "jasno da je "velika koalicija" dobila crveni karton - prenosi AP.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading