(FOTO) PRINC ČARLS NEUTEŠAN ZBOG SMRTI OCA! Suze pustila i kraljica, a pogledajte kako Harija i Vilijama ni smrt dede nije zbližila

Autor: Republika

Svet

17.04.2021

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sahrana princa Filipa, supruga kraljice Elizabete II, privukla je pažnju svetske javnosti zbog niza specifičnosti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Čarls nije mogao da zadrži suze 

Sahrana princa Filipa, vojvode od Edinburga i supruga britanske kraljice Elizabete II, koju prati čitav svet, privukla je pažnju i zbog odnosa članova kraljevske porodice.

Naime, dok princ Čarls, sin preminulog vojvode, nije mogao da zadrži suze, kao ni kraljica Elizabeta II koja je ostala bez supruga posle 73 godine braka, kraljevići Hari i Vilijam nisu mogli da sakriju međusobnu netrpeljivost. 

Kamere su zabeležile kako su braća, koja se nisu videla godinu dana nakon što je Hari sa suprugom Megan Markl napustio London i odselio se u SAD, hodala na malo više od metar jedan od drugog, ali se nisu ni pogledala.     

Njihov susret svi su pratili s ogromnom pažnjom, ali ispostavilo se da ni gubitak dede Filipa nije mogao da ih pomiri. 

- Vilijama su mnogo pogodile reči koje je Hari izrekao u intervjuu Opri Vinfri - zaključio je britanski Dejli mejl. 

BBC je preneo da su prinčevi i u kapeli sedeli jedan naspram drugog, tačnije, Hari je bio na jednoj strani sam, dok je Vilijam sedeo sa svojom suprugom i decom.

Inače, sahrana princa Filipa, koji je prošle nedelje preminuo u 99. godini, održava se u kapeli Svetog Džordža, u krugu dvorca Vindzor, gde će vojvoda i biti sahranjen. Ceremoniji prisustvuje samo najuža porodica - 30 ljudi, zbog epidemioloških mera.

Na čelu pogrebne kolone bio je Filipov najstariji sin, princ Čarls, a prisutna su i njegova ostala deca - Edvard, Endru i Ana, kao i princ Vilijam sa supugom Kejt Midlton i princ Hari.

Kovčeg vojvode od Edinburga umotan je u njegovu ličnu zastavu, a ona predstavlja elemente njegovog života, od grčkog nasleđa do britanskih titula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kraljica Elizabeta II nije krila suze 

Tačno u 15:00 sati po lokalnom vremenu Britanija je stala, pošto je u zemlji održan minut ćutanja. Pogrebnu versku ceremoniju vodio je dekan Vindzora, Dejvid Koner, a nadbiskup kenterberijski Džastin Velbi je dao blagoslov.

Koner je izjavio da je Filipov "dug život bio blagoslov za sve" i da je narod bio "inspirisan Filipovom lojalnošću kraljici, službi naciji i Komonveltu, svojom hrabrošću, čvrstinom i verom". Nadbiskup Velbi je pročitao deo iz Jovanovog jevanđelja, citirajući Isusa Hrista: "Ja sam uskrsnuće i život. Ko veruje u mene, živeće. Ko god je živ i veruje u mene, neće nikad umreti".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading