NEVIĐENA DRAMA U BRITANIJI ZBOG HARIJA I VILIJAMA! Sahrana princa Filipa u senci raskola braće, osoblje Vindzora U STRAHU

Autor: Republika

Svet

17.04.2021

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neimenovani izvor iz zamka Vindzor otkrio je da je odnos između prinčeva kao minsko polje, pa svi s nestrpljenjem iščekuju kako će izgledati njihov današnji susret, prvi posle godinu dana, i to na sahrani dede, princa Filipa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prinčevi Vilijam i Hari su razgovarali samo telefonom otkad je Hari stigao u London  

Britanski prinčevi, Vilijam i Hari, izazvali su neviđenu dramu u Ujedinjenom Kraljevstvu, gde se priča samo o njihovom odnosu i konačnom susretu, iako danas treba da se održi jedan od najvažnijih događaja za kraljevskju porodicu u poslednjih nekoliko godina - sahrana princa Filipa, vojvode od Edinburga i supruga kraljice Elizabete II.

Sahrana je, međutim, potpuno stavljena u drugi plan budući da svi s nestrpljenjem samo iščekuju kako će izgledati susret braće koji se nisu videli otkad je princ Hari prošle godine sa suprugom Megan Markl napustio Kraljevstvo i odselio se u Kaliforniju. On je u međuvremenu je izazvao još ozbiljniji potres kada je nedavno zajedno sa Megan dao intervju čuvenoj voditeljki Opri Vinfri, u kom su oboje izneli "prljavštine" iz života kraljevske porodice i čak je optužili i za rasizam. 

Interesantno je da Hari nije prezao ni od toga da u intervjuu spomene i brata Vilijama kada je istakao da je on prihvatio stvari u porodici takvima kakve jesu i da "nema hrabrosti da se bilo kome ili bilo čemu suprotstavi".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Intervju Opri izazvao je ozbiljan raskol 

Otkad se prošle nedelje vratio u London iz SAD kako bi prisustvovao dedinoj sahrani, Hari se nije video sa Vilijamom, što današnji susret čini još intrigantnijim. Međutim, osoblje zamka Vindzor već je posvedočilo kako je između braće "minsko polje", istakavši kako su se njih dvojica izbegavala čak i kada su imali priliku da se sretnu, ali navodno zbog toga što je Hari po dolasku iz Amerike morao nekoliko dana da provede u karantinu. 

- Hodali smo kao po jajima da ne bismo uznemirili nijednog od njih. Napetost je mogla da se seče nožem - ispričali su neimenovani članovi osoblja i insinuirali da odluka da Hari i Vilijam ne hodaju jedan pored drugog na današnjoj posmrtnoj povorci nije kraljičina, kako se navodilo, već želja njih dvojice.

- Netrpeljivost je tolika da su i jedan i drugi naglasili kako neće da hodaju rame uz rame. Tako da će između njih biti rođak Piter Filips - rekao je izvor iz Vindzora. 

Međutim, portparol Bakingemske palate je pokušao da umanji značaj priče o raskolu među braćom, poručivši medijima da će se sahrana održati po rasporedu koji je osmislila kraljica Elizabeta II i po željama pokojnog princa. 

Podsetimo, princ Filip je preminuo prošlog petka u 99. godini, a zbog epidemioloških mera biće sahranjen danas uz prisustvo svega 30 ljudi. Ceremonija će se održato u zamku Vindzor. Na sahranu nije došla Harijeva supruga Megan, kojoj su lekari savetovali da ne putuje budući da je trudna s drugim detetom. 

 

     

            

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading