U KIRGISTANU KORONU LEČE POTENCIJALNO SMRTONOSNOM BILJKOM! Ministar "tonik" popio pred TV kamerama! STRUČNJACI FRAPIRANI!

Autor: Republika

Svet

17.04.2021

05:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kirgistanu će se za lečenje obolelih od kovida 19 koristiti biljni tonik, najavio je danas ministar zdravlja Alimkadir Beišenalijev, uprkos upozorenjima medicinskih eksperata da on sadrži potencijalni smrtonosni otrov.

RepublikaFoto: printskrin/vikipedia

Kako bi pokazao da je tonik siguran za upotrebu ministar je na onlajn konferenciji popio rastvor napravljen od korena biljke iz familije ljutića.

- Oni sa blagim simptomima oporave se za dan, a oni sa težim oblikom bolesti za tri do četiri dana - rekao je Beišenalijev.

Predsednik Sadr Džaparov lično je doktorima dao recept koji mu je preneo otac i već ga koriste, dodao je Beišenalijev.

Međutim, medicinski ekspert i bivša savetnica u ministarstvu zdravlja Bermet Bariktabasova kaže da je reč o "najotrovnijoj biljci u Kirgistanu".

- Čak i najmanja doza njenog ekstrakta ima jak negativni efekat na telo i osoba može brzo da umre. Vraćamo se u Srednji vek - rekla je ona.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading