NESTALO IM LEKOVA PROTIV BOLOVA, PA PACIJENTE INTUBIRAJU U SVESNOM STANJU! Humanitarna katastrofa zbog korone

Autor: Republika

Svet

16.04.2021

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazil se suočava sa stravičnim problemima zbog pandemije korone od koje svakodnevno umire 4.000 ljudi, a u bolnicama je sve manje mesta i lekova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
U Brazilu dnevno od koronavirusa umire po 4.000 

Brazil se zbog pandemije koronavirusa suočava s pravom humanitarnom katastrofom budući da dnevno u toj zemlji umire po 4.000 ljudi, ponestaje mesta u bolnicama, ali i lekova za smirenje i protiv bolova, pa su lekari prinuđeni da nesrećne pacijente intubiraju dok su svesnom stanju, čime oni trpe nesnosne bolove. 

Vlada hitno pokušava da uveze zalihe medikamenata iz drugih zemalja, ali vrh države predvođen predsednikom Žairom Bolsonarom, već je pokazao ogroman neuspeh u borbi protiv pandemije, pa se suočavaju s brojnim napadima i kritikama

- Razgovaramo sa Španijom o nabavci medikamenata i kiseonika - istakao je ministar zdravlja Marselo Keiroga.

Uprkos tome, Humanitarna organizacija "Lekari bez granica" ocenila je kako je "neuspešan odgovor" Brazila na pandemiju doveo do na hiljade smrtnih slučajeva koje je bilo moguće izbeći, kao i do humanitarne katastrofe koja bi, kako se strahuje, dodatno mogla da se pogorša.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro

Brazil je dosad zabeležio ukupno 361.884 smrtnih slučajeva od koronavirusa, samo SAD imaju više, a ukupno je potvrđeno gotovo 13,7 miliona slučajeva bolesti. Trenutno više Brazilaca svakodnevno umire od virusa nego bilo gde drugde na svetu.

Predsednik Bolsonaro se protivio zatvaranju i održavao je masovne događaje na kojima se često nisu nosile maske, a tek je nedavno prihvatio vakcine kao moguće rešenje.

 



 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading