BBC PRIMIO 100.000 ŽALBI: Sve se odnose na izveštavanje o smrti princa Filipa?!

Autor: Republika

Svet

13.04.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

BBC je primio 100.000 žalbi od gledalaca i čitatelja zbog izveštavanja o smrti vojvode od Edinburga, supruga britanske kraljice Elizabete Druge, javlja tabloid San.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip

Britanska medijska korporacija je promenila svoj raspored kako bi izveštavala o smrti princa Filipa koji je umro u petak, u 100. godini.

Emisije "EastEnders" i "MasterChef" zamenjeni su informativnim emisijama, dok je BBC Four potpuno prekinuo emitovanje.


- Ponosni smo na svoje izveštavanje i ulogu koju igramo u trenucima od nacionalnog značaja - saopštio je BBC. Ipak, korporacija je odbila da potvrdi broj žalbi koje je primila.

Brojke će u četvrtak biti objavljene u dvonedeljnom biltenu emitera.

Brojka od 100.000 učinila bi izveštavanje o smrti princa Filipa programom koji je dobio najviše pritužbi u istoriji BBC-ja.

Ostali programi koji su privukli veliku količinu žalbi uključuju prenos emisije Džerija Springera: Opera, na koji je 2005. godine bilo 63.000 žalbi; i šaljiv poziv Rasela Brenda glumcu Endruu Sačsu, zbog kojeg je 2008. godine stiglo 42.000 žalbi.

Kasno u petak, BBC je na svojem veb sajtu postavio opciju koja dozvoljava gledaocima da se žale na TV izveštavanje, prepoznajući obim pritužbi.

Opcija je uklonjena u subotu popodne, nakon što je broj žalbi počeo da pada, navela je korporacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading