KUDA IDE OVAJ SVET? Fejsbuk UGASIO nalog franuskom gradu čije ime podseća na RUŽNU REČ!

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

13.04.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanija Fejsbuk ugasila je zvaničnu stranicu francuskog grada Bič (Bitche), najverovatnije zbog imena koje podseća na englesku pogrdnu reč, piše briselski Politiko.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Fejsbuk stranica malog francuskog grada na severozapadu okruga Mozel ukinuta je 19. marta, zbog čega su zvaničnici pokrenuli novu stranicu nazvanu po poštanskom broju "Meri 57230" (Mairie 57230).

Zvaničnici su naveli da su se žalili na odluku tehnološkom gigantu, ali da nije bilo nikakvog odgovora.

Zbog te situacije, još jedan gradić u tom regionu preimenovao je svoju Fejsbuk stranicu iz "Rorbah le Bič" u "Vil de Rorbah".

- Fejsbuk izgleda da juri termine povezane sa Rorbahom le... Pretpostavljam da znate razlog - naveo je grad u objavi na toj društvenoj mreži.

Grad Bič poznat je po opsadi istoimene tvrđave koja je trajala 230 dana tokom francusko-pruskog rata 1870. i 1871. godine.

U njemu danas živi oko 5.000 stanovnika.

Dodaje se da ovo nije prvi put da je grad podlegao cenzuri - američki ambasador u Francuskoj Levi Parsons Morton tražio je 1881. godine od Pariza da preimenuje trg nazvan po ovom gradu zbog naziva.

Fejsbuk za sada nije komentarisao ovaj slučaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading