OHRABRUJUĆE REČI DIREKTORA SZO: Uz poštovanje mera kontrola nad koronom ZA PAR MESECI!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

12.04.2021

16:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedros Adanom Gebrejesus poručio je danas da problem sa pandemijom KOVID-19 nije još rešen, ali da može da se stavi pod kontrolu za nekoliko meseci proverenim merama u zaštiti javnog zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tedros Adanom Gebrejesus

Rojters prenosi da je Tedros na današnjoj konferenciji za novinare saopštio da i u SZO željno očekuju da se društva i ekonomije ponovo otvore, a putovanja i trgovina nesmetano nastave, ali da su trenutno jedinice za intenzivnu negu bolnica u mnogim zemljama preplavljene i da ljudi umiru i da je to u potpunosti moguće izbeći.

- Pandemija KOVID19 daleko je od svog kraja, ali imamo mnogo razloga za optimizam. Pad broja novih infekcija i smrtnih slučajeva tokom prva dva meseca godine pokazuje da se ovaj virus i njegove mutacije mogu zaustaviti - naglasio je direktor SZO, navodi agencija.


Tedros je rekao i da se povećani prenos ove infekcije u najvećoj meri odvija zbog zbunjenosti i nedoslednosti u sprovođenju mera za zaštitu javnog zdravlja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading