PRIZNALI DA PUTIN JOŠ NIJE PRIMIO DRUGU DOZU VAKCINE PROTIV KORONE! Sada više nikome nije jasno koju je dobio, sutra ističe 21. dan

Autor: Republika

Svet

11.04.2021

05:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov otkrio je da predsednik Vladimir Putin još nije primio drugu dozu cepiva protiv koronavirusa, iako sutra ističe 21. dan otkad je dobio prvu, što je najduži predviđeni period između dva cepljenja za sve tri ruske vakcine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin nije želeo da se vakciniše pred kamerama

Ruski predsednik Vladimir Putin još nije primio drugu dozu vakcine protiv koronavirusa, priznao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov, nakon čega više nikome nije jasno koje je cepivo potiv KOVIDA-19 dobio lider Rusije budući da mu sutra ističe 21. dan od prve doze. 

Naime, Putin se vakcinisao protiv koronavirusa 23. marta i mnogi su spekulisali da će drugu dozu dobiti najkasnije za 21 dan, čime bi se pretpostavilo da je predsednik Ruske Federacije za sebe od tri postojeće ruske vakcine izabrao Sputnjik V. Međutim, taj 21. dan ističe sutra, a Peskov nije želeo da otkrije da li će se vakcinacije i obaviti u ponedeljak.

Što se tiče preostale dve vakcine napravljene u Rusiji,  za svaku je po protokolu predviđena druga komponenta koja se daje između 14. i 21. dana od prve doze.

Podsetimo, Putin se vakcinisao 23. marta u Moskvi bez prisustva kamera i bez detalja o tome koju je vakcinu primio i zašto. Nekoliko dana kasnije je priznao da je imao neželjene reakcije u vidu bola u ruci i malaksalosti, ali da se provukao bez temperature. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading