PRINC HARI I MEGAN MARKL ODALI POŠTU PRINCU FILIPU! Evo da li mogu da prisustvuju sahrani!

Autor: Republika

Svet

09.04.2021

21:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Princ Hari i vojvotkinja Megan odali su poštu princu Filipu koji je preminuo jutros u 100. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Saseksi su objavili kratko saopštenje u kojem su izrazili svoju tugu.

Slično kao što je zvanična veb lokacija kraljevske porodice pauzirala sadržaj u čast pokojnog vojvode, i Saseksi su objavili svoju poruku na početnoj stranici zvaničnog sajta njihove neprofitne organizacije ''Arčivel'', prenose britanski mediji.


- U znak sećanja na Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, vojvodu od Edinburga, 1921-2021. Hvala vam na službi...mnogo ćete nam nedostajati - glasila je poruka.

Vojvodu i vojvotkinju od Saseksa čeka najmanje pet dana u karantinu ako se vrate u Veliku Britaniju na sahranu Harijevog dede, osim ako ne dobiju izuzeće, iako par još nije javno najavio da li će prisustvovati, piše ''Gardijan''.

S obzirom da je Megan trudna sa drugim detetom i trebalo bi da se porodi tokom leta, neki komentatori su rekli da je verovatnije da će Hari sam doputovati iz Kalifornije, gde par živi.

Povratak u Veliku Britaniju bio bi mu prvi otkako je par u američkom TV intervjuu govorio o svom životu na britanskom dvoru i rekao da je rasizam imao veliki udeo u njihovoj odluci da napuste Britaniju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading