OTIŠLA JE MOJA SNAGA I MOJ VODIČ! Kraljica Elizabeta II se potresnom porukom oprostila od muža sa kojim je bila u braku 73 godine

Autor: Republika

Svet

09.04.2021

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska kraljica Elizabeta II potvrdila je da je u 99. godini preminuo njen suprug, vojvoda od Edinburga, princ Filip.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip i kraljica Elizabeta II proveli su zajedno duže od sedam decenija 

Britanska kraljica Elizabeta II (94) oglasila se povodom smrti svog supruga, princa Filipa (99), istakavši da je ostala bez čoveka koji je predstavljao njenu snagu i njenog vodiča. 

- S dubokom tugom vas obaveštavam da je moj suprug, koji je bio moja snaga i moj vodič kroz čitav brak dug 73 godine, napustio ovaj svet. Bio je sve moje tokom vladavine koja traje 69 godina - rekla je kraljica u saopštenju upućenom medijima.

Ona je potvrdila da se princ već danima borio sa infekcijom koju je dobio nakon operacije srca i 28 dana provedenih u bolnici. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Filip je poslednji put viđen u javnosti 15. marta kada je napustio bolnicu  

- Vojvoda od Edinburga je otišao mirno ovog jutra u Vindzoru. Porodica je već dobila poruke podrške širom sveta na kojima je mnogo zahvalna - rečenp je iz Bakingemske palate i objavljeno da će naknadne informacije o protokolu sahrane i svemu ostalom tek biti saopštene. 

Očekuje se da će kraljica uskoro objaviti osam dana žalosti za princom, a da će on biti sahranjen u Frogmor vrtovima na zemljištu u sklopu zamka Vindzor. 

Inače, princ Filip je rođena davne 1921. i 10. juna je trebalo da proslavi svoj stoti rođendan. Iza sebe je ostavio suprugu, kraljicu Elizabetu II, sinove Čarlsa, Endrua i Edvarda i ćerku Anu. 

 

      

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading