SPREČEN BOMBAŠKI NAPAD NA KRIMU: FSB uhapsio dva pripadnika međunarodne terorističke organizacije, planirali da beže u Ukrajinu!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

09.04.2021

10:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruska federalna služba bezbednosti (FSB) sprečila je teroristički napad u glavnom gradu Krima Simferopolju i privela dvojicu pripadnika džihadističke organizacije "Hajat Tahrir el Šam" koji su pripremali napad na obrazovnu ustanovu upotrebom improvizovanih bombi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

"Savezna služba bezbednosti sprečila je teroristički akt u Republici Krim. Privedena su dva državljanina Rusije, rođeni 1992. i 1999. godine, a obojica su članovi međunarodne terorističke organizacije 'Hajat Tahrir el Šam' koja je zabranjena u Rusiji", navodi se u zvaničnom saopštenju FSB, prenosi TASS.

Agencija navodi da je FSB saopštio da su teroristi planirali oružani napad upotrebom improvizovanih eksplozivnih naprava na obrazovnu ustanovu u Simferopolju, a nakon napada imali su plan da preko Ukrajine odu za Tursku ili Siriju.

Informativna služba regionalnog centra FSB je navela i da su njihovi operativci zaplenili komponente za izradu improvizovane bombe, uključujući gelere i eksploziv, a da su kod uhapšenih pronađeni i komunikacijski uređaji sa uputstvima za izradu eksploziva i eksplozivnih naprava, kao i tekstualne i glasovne poruke koje su razmenjivali sa drugim članovima međunarodne terorističke organizacije u kojima su razmatrali planove za terorističke napade, prenosi TASS.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading