TEŠKA SITUACIJA U POLJSKOJ: Medicisnki radnici primaju kiseonik i infuzije da izdrže smenu!

Autor: Tanjug

Svet

09.04.2021

08:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski ministar zdravlja Adam Njeđeljski potvrdio je da je zdravstveni sistem u zemlji preopterećen i da lekari i medicinske sestre nemaju predaha između smena dok se bore protiv trećeg talasa koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Rojters prenosi da je poljski ministar danas potvrdio oko 700 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom, nakon što je broj preminulih u četvrtak dostigao novi rekord od 954.

Komentarišući navode da medicinsko osoblje u bolnicama uzima kiseonik i prima infuzije kako bi moglo da izdrži naporan smenski rad u okolnostima trećeg talasa infekcije ministar je u izjavi za radio „RMF 24“ naglasio da je situacija teška i da nedostaju lekari i medicinske sestre.


- To su prizori koji odražavaju težinu ovog posla. Kada sam posetio privremenu bolnicu u Katovicama, video sam lekare i medicinske sestre kako tu spavaju kako bi se malo odmorili između svojih smena. Obim posla je veliki, a to je rezultat deficita osoblja - rekao je Njeđeljski, navodi agencija

Rojters je preneo da je Poljska prošle nedelje prijavila rekordno veliki broj novih slučajeva, oko 35.000 dnevno, a u sredu je vlada produžila ograničenja do 18. aprila, na osnovu kojih su zatvoreni vrtići, škole, tržni centri, hoteli, bioskopi i pozorišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading