(VIDEO) MISICI ODUZETA KRUNA ZBOG TVERKOVANJA! Pogledajte zbog kakvog plesa je atraktivna crnka BRUTALNO kažnjena

Autor: Republika

Svet

09.04.2021

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lepotica Lusi Maino (25) kažnjena je nakon što je na TitToku postavila video atraktivnog plesa, zbog kog su mnogi zanemeli, a koji su iz njene države okarakterisali skandaloznim.

RepublikaFoto: youtube.com/screenshot
Misica kažnjena oduzimanjem krune i neće moći na svetsko takmičenje 

Mis Papue Nove Gvineje Lusi Maino (25) oduzeta je titula najlepše devojke njene zemlje i onemogućeno joj je da takmičenje nastavi na svetskom izboru nakon što je prihvatila izazov na TikToku i atraktivnim plesom pokazala šta ume kada su u pitanju pokreti zavođenje. 

Međutim, upravo je njen ples, poznat kao tverkovanje, izazvao bes vlasti Papue Nove Gvineje, koje su navele kako ih je Mainova obrukala i kako to ne priliči osobi koja bi trebalo da bude uzor mladima. 

Kazna za devojku se, međutim, nije završila samo na oduzimanju krune, već je neko njen video objavio na Jutjubu s veoma pogrdnim komentarom, što je samo dodatno podstaklo salve uvreda na njen račun. 

Inače, Lusi je bila i kapiten ženskog fudbalskog tima Papue Nove Gvineje. Zahvaljujući sportskoj stipendiji završila je studije poslovne administracije na Havajima. Tokom fudbalske karijere osvojila je dve zlatne medalje na Pacifičkim igrama 2019. na Samoi.

Bez krune koju je osvojila na takmičenju za mis ostala je jer je Odbor za izbor lepotica pacifičkih ostrva zaključio da im 25-godišnjakinja narušava imidž. Za misicu je izabrana 2019, ali je zbog pandemije zadržala krunu.

- Naša osnovna svrha je osnaživanje žena. Mi smo jedinstveni po tome da u formi nadmetanja lepote promovišemo kulturnu baštinu, tradicionalne vrednosti i turizam - poručili su iz Odbora ne obrazloživši kako je to Lusi svojim plesom ugrozila kulturnu baštinu, tradicionalne vrednosti i turizam.

- Kakvo je to društvo koje se uznemiri kad mlada žena snimi plesni video - zapitao se Alan Bird, lokalni političar i aktivista protiv rodno zasnovanog nasilja.

RepublikaFoto: screenshot/facebook/Miss Png
Lusi Maino 

Isto tako, i bivša mis Papue Nove Gvineje, koja je želela da ostane anonimna, poručila je da je slučaj Lusi Maino pokazao duboko ukorenjenu mizoginiju u toj ostrvskoj državi sa devet miliona stanovnika.

- Da je sličan video za TikTok snimio neki muškarac, sigurna sam da bismo mu se svi smejali ili bismo ga čak hvalili - naglasila je ona.

Povodom slučaja Mainove oglasilo se čak i predstavništvo UN na Papui Novoj Gvineji, objavivši saopštenje u kom izražava nezadovoljstvo zbog tretmana devojke.

- Vidimo devastirajuće nasilje protiv žena i dece u toj predivnoj zemlji. Neki su u tom nasilju izgubili svoje živote… to počinje tako što se ženama kaže da se pokriju. To počinje tako što se ženama kaže da ne smeju tako da plešu - upozorio je UN.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading