(FOTO, VIDEO) ARAPI ODLUČILI O SUDBINI 20 ŽENA KOJE SU SE SKINULE GOLE NA TERASI HOTELA! Nanele su uvredu Emiratima pred sveti Ramazan

Autor: Republika

Svet

07.04.2021

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stroge vlasti konzervativnog Dubaija po ubrzanom postupku su donele odluku o kazni za grupu manekenki, mahom iz Ukrajine, koje su privukle pažnju svetske javnosti nakon što su kao od majke rođene pozirale na terasi luksuznog hotela.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Devojke su iy Rusije, Ukrajine, Belorusije...  

Ujedinjeni Arapski Emirati odlučili su o sudbini grupe manekenki koje su ove nedelje privukle pažnju svetske javnosti nakon što su na terasi hotela u srcu konzervativnog Dubaija pozirale potpuno gole fotografu Alekseju Kontsovu (33) i time zajedno sa njim izazvale bes arapske zemlje u kojoj je na snazi strogi šerijatski zakon. 

Da situacija po njih bude komplikovanija, devojke, koje su uglavnom došle iz Evrope, i to iz Rusije, Ukrajine, Moldavije i Belorusije, pozirale su za album nazvan "Mala porodica" neposredno pred početak svetog muslimanskog meseca Ramazana

Iz tog razloga one su optužene za javni razvrat i širenje pornografije, a od 20 devojaka koje su učestvovale u fotografisanju, uhapšeno je 11 njih. Svetska javnost srahovala je da će zato biti osuđene na zatvor, budući da se u Dubaiju kazna robije izriče i za mnogo manje prestupe. 

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Devojke u provokativnim pozama

Ipak, one su se provukle kroz iglene uši jer je posle neobično brze istrage glavni tužilac Dubaija Esam Isa al Humaidan odlučio da oni koji stoje iza fotografisanja budu deportovani u svoje matične zemlje, bez daljih objašnjenja.

Policija je, inače, odbila da zvanično identifikuje privedene, ali su neke od njih imenovali ruski mediji. Naime, na fotografiji sa terase nalaze se Ukrajinke, Jana i Dijana, kao i Darija Korunženko (19), Ekaterina Kašenko i Sofija Tkačuk.  

Inače, Dubai je glavno odredište za svetske Instagram influneserke i modele koji na svoje profile rado kače provokativne fotografije iz luskuznih hotela širom obale Persijskog zaliva. Ali ta popularna turistička destinacija često je i predmet kontroverze s obzirom na to da je ponašanje većine turista u kontrastu sa strogim pravilima islama i tamošnjim zakonima koji se tiču ponašanja i izražavanja u javnosti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading