(FOTO, VIDEO) ERDOGAN PONIZIO ŠEFICU EVROPSKE KOMISIJE! Za Ursulu nije bilo stolice, pogledajte gde je morala da sedne tokom sastanka s turskim liderom

Autor: Republika

Svet

07.04.2021

09:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nije obezbedio stolicu za šeficu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen tokom njene posete Ankari, već samo za njenog kolegu, predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, za šta mnogi smatraju da je učinjeno namerno.

RepublikaFoto: printscreen/youtebe.com
Redžep Tajip Erdogan dočekao je Šarl Mišela i Ursulu fon der Lajen u Ankari 

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen doživela je neverovatno poniženje tokom posete glavnom gradu Turske, Ankari, gde ju je predsednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan, kao i njenog kolegu, predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela, najpre dočekao uz sve počasti, ali kasnije omanuo da joj obezbedi stolicu. 

Mnogi su prokomentarisali kako je turski lider to uradio namerno, dok su snimak na kom troje političkih zvaničnika stoje ispred dve stolice, nakon čega muškarci (Erdogan i Mišel) sedaju, a Fon der Lajenova ostaje da stoji, nazvali skandaloznim. 

Međutim, čitava neprijatna situacija za najmoćniju ženu Evropske unije (EU) tu se nije završila, budući da joj je Erdogan rukom pokazao da može da se smesti na divan na kom, inače, sede prevodioci i ostali iz pratnje zvaničnika

Takođe, divan je postavljen tako da uopšte ne upada u kadar kamerama, dok je naspram nje sedeo turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu, čovek koji je na značajno nižem diplomatskom radu od nje.    

Članica Evropskog parlamenta Sofi in 't Veld smatra da se to nije dogodilo slučajno.

- To je bilo namerno… Zašto @eucopresident ništa nije preduzeo? - napisala je ona na Tviteru, navodeći nalog Šarla Mišela kog je prozvala zbog činjenice da svoje mesto nije ustupio Fon der Lajenovoj kada je video šta se događa.

 

 

Osim nje, na neprijatnost iz Ankare reagovali su i ostali zvaničnici EU koji su Erdoganov odnos prema šefici Evropske komisije povezali sa njegovim nedavnim povlačenjem iz Istanbulske konvencije o pravima ženama, čime će se odnos Turske prema pripadnicama nežnijeg pola ubuduće značajno promeniti, podrazumeva se u lošijem smeru. 

 

       

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mille

10.04.2021 19:19

Neznam zasto al Erdogan mi sve simpaticniji,svakog dana u svakom pogledu