Džonson: Naredne nedelje moguće ponovno otvaranje ekonomije

Autor:

Svet

05.04.2021

18:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer Velike Britanije Boris Džonson dao je zeleno svetlo za ublažavanje epidemioloških mera.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Džonson

Džonson je na konferenciji za medije naveo da bi planirano ponovno otvaranje ekonomije moglo da se dogodi naredne nedelje, sa otvaranjem svih prodavnica, teretana, frizera i ugostiteljskih zona na otvorenom u Engleskoj.

- Vakcinacija se brzo odvija u Britaniji i broj zaraženih opada - kazao je Džonson i dodao da bi Engleska mogla da od 12. aprila pređe na fazu dva svog plana izlaska iz zaključavanja.


- U ponedeljak, 12. aprila, idem i sam u pab i oprezno ali nepovratno ću podići kriglu od pola litre piva na svoje usne - istakao je britanski premijer. On je, takođe, potvrdio da vlada razmatra sistem sertifikacije statusa kovid-19 ili "pasoše vakcine" da bi ponovo mogli da se organizuju veći događaji i organizuju putovanja.

- Želim da naglasim da postoje složena, etička i praktična pitanja ... pokrenuta idejom o statusu kovid sertifikata... koristeći samo vakcinaciju - rekao je Džonson.

Prema njegovim rečima, o ovome se mora razmišljati veoma oprezno kako sistem ne bi bio diskriminatorski.

Ljudima neće biti potreban sertifikat o vakcini za pabove, frizera ili prodavnice, istakao je Džonson.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading