Zaharova: Nema dokaza da su ruski hakeri izveli sajber napad

Autor: Tanjug, Republika

Svet

05.04.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji nisu pružili nikakve dokaze ili izvore navodeći umešanost ruskih hakera u sajber napade na nemački Bundestag, navela je danas u saopštenju portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Marija Zaharova

- Oni ukazuju na moguću odgovornost neke grupe Gostrajter, koja je verovatno vezana za Rusiju, a kao i obično ne daju nikakve dokaze ili izvore - navela je ona, preneo je TASS.

Portparolka ruskog Ministarstva je naglasila da je Nemačka upoznata sa kontaktima ruskog Nacionalnog koordinacionog centra za računarske incidente, koji radi sa stranim agencijama u vezi sa takvim pitanjima.


- Međutim, očigledno još jednom nisu podneti zvanični zahtevi (Centru). Mnogo je lakše neosnovano smatrati Rusiju odgovornom nego istinski sarađivati sa našom zemljom - istakla je Zaharova.

Ranije je "Špigel" preneo pozivajući se na neidentifikovane izvore da su hakeri pokušali da provale u računare i lične mejlove sedam poslanika Bundestaga i 31 regionalnog poslanika.

Prema izveštaju, grupa Gostrajter mogla bi stajati iza ovog napada. U članku se tvrdi da je grupa možda povezana sa Rusijom, ali nisu izneti dokazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading