NEMAČKA UVODI POVLASTICE ZA VAKCINISANE: Svako ko primi dozu može da ide kod frizera ili u muzej

Autor: Republika

Svet

04.04.2021

19:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka planira da omogući povlastice ljudima koji su se vakcinisali u sklopu borbe protiv koronavirusa. Vakcinisani bi tako mogli da imaju pristup uslugama poput frizera ili ulaska u trgovine ili muzeje gde se zahteva aktuelni negativni test.

RepublikaFoto: pexels.com
Ilustracija

- One koji su u potpunosti vakcinisani u budućnosti ćemo tretirati kao i osobe sa svežim negativnim testom na koronavirus - rekao je ministar zdravlja Jens Špan, prenosi Telegraf.

Špan se poziva na izveštaj državnog epidemiološkog instituta Robert Koh iz kojeg proizlazi da je kod osoba koje su u potpunosti vakcinisane mogućnost prenošenja koronavirusa manja nego kod osoba koje su testirane negativno.

- Mi ćemo u toku narednih nedelja u razgovoru s pokrajinskim vlastima nove mere sprovesti u delo - istakao je Špan i dodao kako je izveštaj Robert Koh instituta poslat saveznim pokrajinama u subotu kako bi se što pre vakcinisani oslobodili obaveze testiranja i samoizolacije.

Prema izveštaju Instituta Robert Koh sedmodnevna incidenca na nivou zemlje je u laganom padu, ali je još uvek sa 127 iznad granice od 100 ispod koje su, prema dogovoru saveznih i pokrajinskih vlasti, moguća popuštanja mera zatvaranja. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading