Lisabon: Produžene restrikcije na putovanja u Španiju

Autor: Tanjug, Republika

Svet

04.04.2021

15:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portugalske vlasti su danas donele odluku da do 15. aprila produže restriktivne mere na putovanja u Španiju kopnom ili morem jer se pokazalo da su takva ograničenja uspešna u sprečavanju širenja korona virusa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Dve zemlje su uvele restrikcije 28. januara, a portugalsko ministarstvo unutrašnjih poslova tada je najavilo da će one važiti 11 dana uz napomenu da se uvedenim merama ne sprečavaju državljani Portugalije da se vrate u zemlju, kao i da mere ne važe za trasport hrane, vozila hitne namene i sezonske radnike koji žive u pograničnom području, preneo je Rojters.

Državljani Brazila, Velike Britanije i Južne Afrike, zemalja u kojima su prvi put otkrivene nove, zaraznije varijante korona virusa, ili građani bilo koje države u kojoj je stopa zaražavanja iznad 500 ljudi na 100.000 stanovnika, moraju da ostanu u dvonedeljnom karantinu ukoliko u Portugaliju ulaze kopnenim putem.


Od početka panndemije u Protugaliji je potvrđeno 780.322 slučaja kovid-19 i 16.879 smrtnih ishoda među zaraženima korona virusom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading