Zvanično okončana blokada u Sueckom kanalu: Svi zaglavljeni brodovi nastavili dalji tok

Autor: Tanjug.rs, republika.rs

Svet

03.04.2021

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi brodovi zagavljeni od kada se gigantski tretni brod Ever Given nasukao u Sueckom kanalu u martu prošli su danas kanalom čime je i zvanično okončana blokada, saopštila je uprava kanala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ever Given

Poslednja grupa od 61 broda, od 422 broda koja su čekala u redu kada je Ever Given oslobođen u ponedeljak, prošla je danas kroz vitalnu trgovačku arteriju, saopštila je uprava Sueckog kanala (SCA), prenosi Rojters.

Doslo je do kolapsa međunarodnog lanca snabdevanja kada se 23. marta 400 metara dugačak brod Ever Given nasukao na obalu kanala, a specijalnim spasilačkim timovima je trebalo skoro nedelju dana da ga oslobode.


U sredu je započela istraga SCA o tome šta je dovelo do toga da se brod nasukao u kanalu i blokirao plovni put na šest dana, izjavio je kasno u petak predsedavajući uprave kanala Osama Rabi za privatnu TV MBC Masr.

- Istraga ide dobro i trajaće još dva dana, a zatim ćemo objaviti rezultate - dodao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading