Horor na Instagramu: DEVOJČICE NAPRAVILE GRUPU U KOJOJ SU DOGOVARALE SAMOUBISTVA!

Autor: Republika

Svet

03.04.2021

13:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanska policija je na društvenoj mreži Instagram otkrila grupu koju su formirale tinejdžerke, kako bi dogovarale samoubistva.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi BBC, u grupi je bilo 12 tinejdžerki starosti od 12 do 16 godina, a koje žive na jugu Engleske. Postojanje grupe slučajno je otkriveno kada su tri tinejdžerke nestale. One su pronađene ozbiljno narušenog zdravlja u Londonu. Društvena mreža Instagram saopštila je da nije pronašla ništa protivzakonito i da pravila nisu prekršena.

Instagram koristi veštačku inteligenciju, tj. posebne programe za otkrivanje i blokiranje poruka koje navode na samopovređivanje.

- Društvene mreže su jako povećale svoj uticaj među tinejdžerima, uključujući i one koji razmišljaju o samoubistvu ili samopovređivanju. To je eskaliralo u ozbiljnu krizu - navodi se u saopštenju policije.

Organi reda su tri nestale devojke locirali pošto su vozom doputovale u London. Jedna od njih je u besvesnom stanju pronađena na ulici i hitno prebačena u bolnicu. Ubrzo su pronađene i preostale dve tinejdžerke koje su otkrile da su se upoznale preko Instagrama. Tako je policija otkrila čitavu grupu, prenosi Kurir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading