(FOTO) OVO JE UBICA KOJI JE ISPRED KAPITOLA NASMRT ISEKAO POLICAJCA! Noa Grin je pre zločina upozoravao: POČELA JE VLADAVINA SOTONE!

Autor: Republika

Svet

03.04.2021

09:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veruje se da Noa Grin (25), koji je kolima udario u barijeru ispred Kapitola i nožem usmrtio policajca Vilijama Evansa, a zatim i sam ubijen u okršaju s pripadnicima bezbednosnih snaga, nije bio terorista, već osoba s ozbiljnim psihičkim problemima izazvanim konzumiranjem droga i lekova za smirenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP/printscreen/facebook
Noa Grin naleteo je kolima na policajce ispred Kapitola 

Amerikanac Noa Grin (25) iz malog mesta u zapadnoj Virdžiniji identifikovan je kao ubica koji je u petak popodne kolima udario u barikade ispred Kapitol Hila u Vašingtonu, a zatim nožem nasmrt isekao policajca Vilijama Evansa, zaposlenog u obezbeđenju američkog parlamenta.  

Grin je u okršaju s pripadnicima bezbednosnih snaga ranjen iz vatrenog oružja, ali je ubrzo podlegao povredama u bolnici.

Isprva se spekulisalo da je motiv za njegov napad povezan s terorizmom, pogotovo nakon otkrića da je pripadao organizaciji Islamska nacija i da se deklarisao kao "pratilac Farahana", lidera te grupe.

Međutim, nadležni su ubrzo saopštili da je mogućnost da je on bio islamski ekstremista veoma mala, te da je verovatnije da ga je teško psihološko stanje, u kom je bio poslednjih nekoliko godina, najverovatnije navelo da počini zločin.

RepublikaFoto: printscreen/fox.news
Grin je smrtno ranjen nakon svog krvavog pohoda 

Grin je, naime, imao veoma teške epizode praćene suicidalnim mislima, a u jednom trenutku je čak putem Fejsbuka upozoravao ljude da je "počela vladavina Sotone". Priznavao je da pati od depresije i da je zato išao u Afriku "da potraži duhovno isceljenje", a često je i optuživao američke vlasti da je njihova meta i da mu kontrolišu um.

- Zahvalan sam velikom vođi Luisu Farahinu jer me je spasao u trenucima kada sam bio u nevolji zbog CIA, FBI i ostalih državnih agencija. Preživeo sam da mi nekoliko puta probijaju u kuću, trovanja, napade... operisali su me u bolnicama bez moje dozvole, kontrolisali mi um - napisao je jednom prilikom Grin na Instagramu. 

Interesantno je, međutim, da je i sam priznao da su svi njegovi problemi počeli 2019. kada ga je cimer i saigrač iz ragbi tima navukao na ksanaks. Tada se navukao i na drogu, a česta konzumacija jakog leka za smirenje mu je, kako je tvrdio, ostavila trajne posledice na mentalno zdravlje, koje su se samo uvećavale. 

Inače, on je bio uzoran đak i student finansija na Kristofer Njuport univerzitetu u Virdžiniji. Bio je u ragbi timu i, kako su preneli njegovi poznanici, prava zvezda na početku studentskih dana. 

RepublikaFoto: printscreen/fox.news
Noa (desno) je bio zvezda ragbi tima 

Inače, Grin je rođen u siromašnoj porodici kao jedno od desetoro dece. Do koledža je živeo sa sedam sestara i dvojicom braće. Povodom zločina koji je on počinio oglasio se samo njegov brat Brendan koji je rekao kako je porodica u šoku i duboko potresena, otkrivši i da je Noa noć pre tragičnog događaja bio vidno potresen.

Braća su živela zajedno u iznajmljenom apartmanu nakon što se Noa uselio kod Brendana pre dve nedelje. Dan pre zločina poslao je bratu poruku i saopštio mu kako "mora da ode, nestane i živi kao beskućnik".       

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Žrtva Vilijam Evans

S druge strane, američki predsednik Džo Bajden je istakao kako je slomljen od bola zbog smrti policajca Evansa, koji je, kako je navedeno u saopštenju Bele kuće, za policiju Kapitola radio 18 godina.

Najnoviji napad u SAD dogodio se malo više od nedelju dana nakon što je ispred Kapitola uklonjena ograda sa bodljikavom žicom, postavljena oko kompleksa zbog zaštite od eventualnih nemira nakon nereda 6. januara.  

 

             

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading