BAJDEN: ŽIVEO SAM NA KREKU I ALKOHOLU! Šokantna ispovest u kojoj su otkrivene tajne jedne od najmoćnijih američkih porodica

Autor: Republika

Svet

02.04.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sin američkog predsednika Džoa Bajdena, Hanter Bajden, napisao je memoare "Divne stvari" u kojima je otkrio šokantne detalje iz perioda kada se svakodnevno drogirao i ispijao litre alkohola.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Poročni Hanter Bajden uvek je imao bezuslovnu podršku oca Džoa Bajdena

Ja sam pedesetjednogodišnji otac koji je pomogao izrastanje tri predivne devojčice, ali i čovek koji je kupovao krek gde god je stigao na ulicama Vašingtona i kuvao ga sam u hotelskom bungalovu u Los Anđelesu. Osim toga, čovek sam koji je toliko bio očajan za alkoholom da nisam mogao da napravim nijedan krug oko bloka, a da ne svratim do prodavnice pića i zatim do dna iskapim flašu. Tokom tog perioda okončan mi je brak dug dve decenije, upirali su mi pištolj u lice i živeo sam u hotelu koji sam plaćao 59 dolara za noć, plašeći svoju porodicu mnogo više nego što sam se sam plašio za svoj život.

 Tako glasi samo deo ispovesti Hantera Bajdena, kontroverznog sina američkog predsednika Džoa Bajdena, koji je odlučio da detalje svog razvratnog života podeli s čitavim svetom objavivši memoare "Beautiful Things" (Predivne stvari).

Knjiga u kojoj se otkrivaju mnogi detalji iz života jedne od najuticajnijih porodica u SAD trebalo bi da izađe 6. aprila, ali su u medije već procurili neki njeni delovi izazvavši pravu buru reakcija. Naime, iako se odavno znalo za Hanterov bludni život, detaljan uvid u njegovu zavisnost od droge i alkohola i kompletan život sina uticajnog senatora, potpredsednika Amerike, pa na kraju i predsednika, podstakao je mnoge da se zapitaju kakva je to zapravo porodica. 

Hanter je otkrio da je jedno vreme čak živeo sa beskućnikom, koji je takođe bio zavisnik od kreka, i sa kojim je zajedno nabavljao drogu. 

- Ta veza je bila simbiotska. Bila su to dva zavisnika koji nisu uspeli da pronađu put iz papirnate vrećice - napisao je Bajden, a zatim opisao i da je jedva preživeo pretnju pištoljem u kvartu beskućnika u Los Anđelesu, gde je gacao po kartonima i đubretu kako bi došao do dilera i malo droge.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hanter je ocu bio podrška na inauguraciji u januaru 

- Prvu čašu šampanjca sam popio kada sam imao osam godina, a aktivno sam počeo da konzumiram alkohol u dvadesetim godinama, gotovo svakog dana posle posla. Uvek sam mogao da popijem pet puta više od drugih ljudi. Sedam godina kasnije sam išao na odvikavanje, otprilike u vreme kada je otac postao potpredsednik SAD. Međutim, vratio sam se piću nakon što mi je brat 2015. umro od raka mozga u 46. godini. Ništa nisam jeo. Živeo sam na grickalicama koje sam mogao da kupim u prodavnici pića. Jednom prilikom mi je došao otac i rekao mi da zna da nisam dobro. Uvek je bio tu za mene. Pokušavao je da mi dokaže da nije sve izgubljeno - otkrio je Hanter nadovezujući se zatim na priču da je to bio jedan od razloga što je ušao i u vezu sa bratovljevom udovicom Hejli Bajden.

Njihov odnos, u koji su ušli samo nekoliko meseci od smrti Boa Bajdena, izazvala je brojne kontroverze u američkoj javnosti, ali nakon što je vezu aminovao Džo Bajden, sve se stišalo. 

- Naša veza je počela kao zajednička očajnička potreba za ljubavlju koju smo oboje izgubili (prim. aut. Hantera je ostavila supruga Kejtlin koja ga je optužila da je svu porodičnu ušteđevinu potrošio na drogu i prostitutke i da je naneo ogromnu bol njoj i njihovim ćerkama). Ali odluka da budemo zajedno je samo produbila tragediju. Bilo je jasno kao dan: Ono što je otišlo, otišlo je zauvek - priznao je on.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bo Bajden je umro 2015, a Hejli je ubrzo ušla u vezu sa Hanterom 

Podsetimo, Hanter je često bio u fokusu napada Donalda Trampa i republikanaca, posebno zbog njegovih poslovnih aranžmana u Ukrajini i Kini u vreme kada je Džo Bajden bio potpredsednik SAD. Naime, Hanter je jedno vreme radio kao savetnik rukovodstva u ukrajinskoj gasnoj kompaniji "Burizma" i mesečno primao platu u iznosu od 50.000 dolara. 

Trampovi saradnici tvrdili su da Hanter nikad nije imao kvalifikacije za tu funkciju, kao i da je očevo ime iskoristio za lobiranje da tamo bude zaposlen. Osim toga, u sklopu kompanije njegovo ime se vezivalo za niz kontroverznih ugovora i poslovanja, pa je svojevremeno pokrenuta i istraga o tom slučaju. To je i bio razlog za pokretanje prvog postupka impičmenta, to jest smene Donalda Trampa - drznuo se da dirne u Bajdenove.

Svedok udesa u kom su mu poginule majka i sestra

Hanter Bajden, koji je imao samo dve godine kada je sa majkom Nilom Bajden, bratom Boom i sestricom Naomi doživeo udes 1972, otkrio je u knjizi da u sećanjima ima slike iz automobila kojim je upravljala njegova majka, supruga tada tek izabranog senatora Delavera Džoa Bajdena.
- Samo sam video kako se glava moje majke okreće udesno. Ne sećam se više ničega... pogleda, ekspresije... Glava joj se samo lagano njihala, dok je sestra čvrsto spavala u austosedištu na suvozačevom mestu - ispričao je Hanter potresne detalje tragedije u kojoj su njegova majka i jednogodišnja sestrica izgubile život, dok su on i njegov jednu godinu stariji brat nekako preživeli.   

- Sledeće čega se sećam je lik mog brata iz bolničkog kreveta koji mi je triput rekao jednu istu stvar: "Volim te, volim te, volim te" - napisao je Hanter.    

Inače, u memoarima je sin akruelnog lidera SAD naglasio da u Ukrajini nikada nije učinio ništa neetički, ali je Vašington post ipak objavio članak u kom je navedeno da je "bludni sin na drogu i alkohol spiskao na stotine hiljada dolara".      

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading