POČELA INVAZIJA NA AMERIKU! Horde migranata iz Meksika probijaju u SAD jer TRAMPOV ZID NIJE ZAVRŠEN, a Bajden ne mari

Autor: Republika

Svet

02.04.2021

09:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na hiljade migranata dnevno iz Latinske Amerike probija se na teritoriju SAD nakon što je nedavno izabrani šef SAD Džo Bajden naredio da zid ka Meksiku, čiju je izgradnju započeo Donald Tramp, prestane da se pravi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Horde migranata prelaze granicu nakon što je Bajden obustavio izgradnju Trampovog zida sa Meksikom       

Sjedinjene Američke Države na pragu su da se suoče s pravom humanitarnom katastrofom nakon što je na stotine hiljada migranata iz Latinske Amerike pohrlilo da pređe na tlo SAD nakon što je nedavno izabrani šef Amerike Džo Bajden objavio da zid na američko-meksičkoj granici, građen na insistiranje prethodnog lidera Donalda Trampa, prestaje da se gradi. 

Zato se svakodnevno mogu videti scene kako se majke sa tek rođenim bebama, iscrpljene i prljave, provlače kroz rupe ostale na zidu ili kako očajni migranti decu prebacuju preko ograde visoke nekoliko metara, nesvesni kako se ona razbijaju o zemlju s druge strane prepreke.

Mnogi su se prethodnih dana utopili u reci Rio Grande u pokušaju da se dokopaju američke teritorije i to sve zato što veruju da im obustava radova na zidu, pa samim tim i manjak kontrole i policije, pruža šansu da ispune svoj san. 

- Na granici se događa katastrofa zbog kreacije Džoa Bajdena i zbog činjenice da je obustavio izgradnju zida - napisao je na Tviteru republikanski senator Ted Kruz, objavivši i potresne fotografije migranata. 

 

 

Američki Foks njuz navodi da su nedovršeni delovi zida "pogodni ulazi" i za švercere, pa i narko-dilere.   

- To je ludilo. Završene su tri četvrtine zida. Bar bi trebalo postaviti žicu. Ako se to ne uradi, pokušavamo da uhvatimo ljude na najgorem mogućem mestu. To nam odvlači mnogo ljudi - rekao je izvor Foks njuza.

Državni sekretar za bezbednost Alehandro Majorkas rekao je da će situacija na granici SAD i Meksika dovesti do toga da će na granici biti više migranata nego u prethodnih 20 godina. Već sada je, kako se navodi, situacija više nego ozbiljna jer su kampovi za smeštaj migranata prebukirani zbog dece koja su granicu prešla bez pratnje. Prema nekim podacima, u pitanju je više od 11.000 dece koja su ostala u prihvatnim centrima u periodu od 28. februara do 20 marta. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kamala Haris 

Podsetimo, jedna od prvih Bajdenovih odluka u Beloj kući bila je da popusti Trampove pogranične mere, među kojima je bila i ona da tražioci azila na odobrenje moraju da čekaju u Meksiku. On je, kako bi ublažio krizu na granici, javno upozorio migrante da ne dolaze, što, prirodno, nije urodilo plodom. 

Interesantno je, međutim, da ni on ni potpredsednica Kamala Haris nisu posetili pogranično područje, navodeći da će to učiniti u nekom trenutku. Zbog toga je Tramp najavio da će on to učiniti.  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading