RUSIJA ODBRUSILA EVROPSKOJ UNIJI: Prestanite da prikrivate svoju nesposobnost lažima o ruskim vakcinama!

Autor:

Svet

01.04.2021

18:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija bi trebalo da prestane da prikriva sopstvenu nesposobnost da rešava probleme borbe protiv pandemije virusa korona lažima i propagandom o ruskim vakcinama, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Želela bih još jednom da naglasim, obraćajući se kolegama iz ministarstava spoljnih poslova međunarodnih organizacija, posebno EU: prestanite da prikrivate nesposobnost da rešavate svoje unutrašnje probleme nekakvim agresivnim postupcima Rusije, prestanite da koristite laži kako biste objasnili svojim narodima i svojim građanima zašto ne izlazite na kraj sa tom nesrećom, zajedničkom za sve, zašto koristite čitav niz neprihvatljivih sredstava i metoda, od propagande i dezinformacija do političkog pritiska, zato da biste na bilo koji način izbegli odgovornost za neuspeh u mnogim pravcima - izjavila je Zaharova.

Prema njenim rečima, trenutno se "na prostorima" Evropske unije primećuje "vakcinalni nacionalizam", dok je Rusija otvorena za saradnju u borbi protiv zajedničkog problema.

- Nikome ništa ne namećemo, nikoga ni na što ne primoravamo, ali smo otvoreni za saradnju. Spremni smo da na transparentnoj osnovi isporučujemo visoko efikasne i bezbedne vakcine koje je napravila naša zemlja svim zainteresovanim državama - dodala je ona.

RepublikaFoto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)
Marija Zaharova

Takođe je konstatovala da je negiranje "postojanja" i mogućnosti ruske vakcine protiv korone - mračnjaštvo.

- Mnogi, od kojih čak neki, nažalost, i u našoj zemlji, smatraju da mi preuveličavamo, pa ne mogu se prosvećeni zapadni funkcioneri u vreme pandemije baviti takvim mračnjaštvom kao što je negiranje postojanja ruske vakcine, dovođenje u pitanje njenih sposobnosti i pritom optuživati Rusiju da ona vodi nekakav vakcinalni rat, ekspanziju, agresiju, a te optužbe se iznose i protiv Rusije, i protiv Kine. E pa mogu - konstatovala je portparolka.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Sputnjik V je prva registrovana vakcina u svetu

Istovremeno je saopštila da namerava da objavi izjave evropskih političara kako bi pokazala kako "vođe zapadnog sveta" koriste propagandu i nepoštenu konkurenciju u situaciji kada je potrebno da se svet ujedini u rešavanju problema.

Ranije je francuski predsednik Emanuel Makron saopštio da se Evropa suočava sa "novom vrstom svetskog rata" povezanog sa vakcinacijom, a do toga je došlo, između ostalog, i zbog težnje Rusije i Kine da "izvrše uticaj pomoću vakcina".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading