UZBUNA! Strani ratni brodovi i avioni kod "Severnog toka 2"! Opasno se približavaju barži, ne reaguju na naredbe posade (VIDEO)

Autor:

Svet

01.04.2021

17:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Operater gasovoda "Severnog toka 2" kompanija "Nord strim 2 AG" izjavio je da je primećena pojačana aktivnost stranih vojnih brodova i aviona u rejonu izvođenja radova.

RepublikaFoto: Bernd Wuestneck/dpa via AP
Severni tok 2

- S obzirom na to da su sidrene linije broda Fortuna raspoređene na udaljenosti većoj od jedne milje, podmornica je mogla da poremeti ceo sistem za pozicioniranje barže za postavljanje cevi i da dovede do oštećenja cevovoda - pojasnio je operater projekta "Severni tok 2".

Pored toga, primećena je i aktivnost civilnih brodova stranih država koji, kako je primetila kompanija, narušavaju zonu bezbednosti, opasno se približavaju barži i ne reaguju na zahteve posade.

- Reč je o očigledno isplaniranim i pripremljenim provokacijama, kako uz pomoć ribarskih, tako i vojnih brodova, podmornica i aviona u cilju ometanja realizacije ekonomskog projekta. Ovo je, možda, prvi u istoriji slučaj ove vrste bez presedana - navodi se u saopštenju kompanije "Nord strim 2 AG".

Ranije je kompanija saopštila, da je već 95 procenata projekta gotovo. Preostalo je da se položi 120 kilometara cevi. Dva broda za polaganje cevi učestvuju u projektu  "Fortuna" i "Akademik Čerski".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading