KO SE NE VAKCINIŠE - NEĆE DOBITI PLATU! Moguća je i suspenzija, PA ČAK I OTKAZ!

Autor: Republika

Svet

01.04.2021

14:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi zdravstveni radnici u Italiji moraće da se vakcinišu protiv virusa korona, ili će biti suočeni sa suspenzijom sa posla i gubitkom plate

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Uvođenje obavezne vakcinacije za zdravstvene radnike saopštila je italijanska vlada, a prenosi Rojters, ocenjujući da je reč o potencijalno kontroverznom potezu sa ciljem da se zaštite ugroženi pacijenti i potisne antivaksersko raspoloženje u zemlji.

 

U dekretu koji je odobrio kabinet premijera Marija Dragija kaže se da su zdravstveni radnici uključujući farmaceute "u obavezi da se vakcinišu", a oni koji to odbiju mogli bi da budu suspendovani sa posla bez finansijske nadoknade do kraja godine, preneo je Tanjug.

Cilj mere je da što više zaštitimo medicinsko i nemedicinsko osoblje, kao i one koji rade u okruženju gde se mogu zaraziti - navodi se u saopštenju vlade, prenosi Rojters, dodajući da je takva odluka doneta pošto su se pojavila žarišta u bolnicama gde su zaposleni odbili da se vakcinišu.

Uredbom se takođe uvodi pravna zaštita za osobe koje daju vakcine, mera koju su doktori i medicinske sestre zahtevali posle slučaja kada su neki lekari stavljeni pod istragu za ubistvo nakon smrti jednog vakcinisanog muškaraca na Siciliji.

Kritičari vlade dovode u pitanje legalnost prisiljavanja samo nekih kategorija stanovništva da primi vakcinu.

U Italiji je dosad dato oko 10 miliona doza vakcina, a oko 3,1 miliona starijih od 60 godina primilo je obe doze.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zec

01.04.2021 16:46

Medicinski radnici najviše zaražavaju druge. Na poslu pacijente. Kod kuće familije i komšije.