CRNOGORCI UVELI SANKCIJE PUTINU! Krivokapić već pobrao pohvale iz EU: Rusija mora biti kažnjena zbog Navaljnog

Autor: Republika

Svet

31.03.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crnogorska vlada predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem uvela je sankcije Ruskoj Federaciji zbog slučaja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, ali nije obrazloženo o kakvim je tačno kaznenim merama reč.

RepublikaFoto: Tanjug/AP, pixabay.com, printskrin
Vladimir Putin na udaru Đetića zbog Alekseja Navaljnog 

Vlada Crne Gore predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem odlučila je da uvede sankcije Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu zbog slučaja ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog. 

U crnogorskim medijima te informacije nema, međutim, kako saznaju "Novosti" od izvora bliskog zvaničnoj Podgorici, Đetići su odlučili da se na sve načine dodvore Evropskoj uniji (EU), pa su u skladu sa tim odlučili da poput Brisela kazne Rusiju zbog lošeg tretmana prema opozicionaru Navaljnom. Kako su navodno obrazložili, Navaljnom su ugrožena sva prava, a obračun vlasti sa njim i sa njegovim pristalicama jeste "klasičan oblik gušenja demokratije".

 

Takav potez Krivokapićeve vlade već je naišao na oduševljenje iz EU, koja je već uputila pohvale premijeru iako se još ne zna kakvu je on tačno kaznu pripremio za ruskog predsednika.  

Podsetimo, Navaljni je osuđen u Rusiji na dve i po godine zatvora zbog kršenja uslovne kazne tokom oporavka u Nemačkoj. Kazna je proistekla iz osuđujuće presude za proneveru iz 2014, koju je Navaljni odbacio kao izmišljenu.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading