UHAPŠEN CRNOGORAC POSLE FILMSKE POTERE U ITALIJI: Bežao sa bankomatom zakačenim za automobil

Autor:

Svet

30.03.2021

08:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pedesetrogodišnji crnogorski državljanin Fadil Ahmetović uhapšen je prekjuče u gradu Solmoni, u Italiji, zbog sumnje da je sa saučesnicima 20. septembra 2020. pokušao da ukrade bankomat u mestu Torre Canne, nedaleko od Brindizija

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Kako prenose italijanski portali, u nalogu za određivanje pritvora, koje je izdalo javno tužilaštvo u Brindiziju, navodi se da se Ahmetović tereti za pokušaj teške pljačke, kao i opiranje službenicima policije prilikom hapšenja.

Uhapšeni je, nakon formalnosti, premešten u zatvor “Regina Coeli” u Rimu.

Kako se navodi, pokušaj pljačke se dogodio 20. septembra 2020. godine oko 04.30 časova, kada je banda kriminalaca došla da bankomata koji se nalazio u ulici Via Del Faro u Torre Canneu.

Prema rekonstrukciji policije, bankomat je uz pomoć sajle zakačen za automobil i isčupan iz zida. Tokom bega, banda koja se nalazila u dva automobila, naišla je na patrolu policije, kada započinje filmska potera tokom koje pljačkaši uspevaju da izguraju autom policijsku patrolu.

- Sve vreme tokom potere koja je trajala skoro pola sata pljačkaši su vukli bankomat prikačen za automobil sa kojim su bežali. U jednom trenutku vozila u kojima su bili pljačkaši naišla su na zatvorenu kapiju odmarališta, koju su bez oklevanja srušili, nakon čega su se vozila pljačkaša odvojila. Pljačkaši koji su bili u automobilu ‘lancia’ ostavili su ga i peške krenuli da beže u pravcu lokalnog sela. Na tom mestu je ostao i sef koji je još uvek bio prikačen za automobil. Drugi automobil ‘audi’ je nastavio beg, međutim, usled brze vožnje udarili su u betonsku ogradu, zbog čega su odlučili da pod okriljem mraka pešice nastave da beže. Preskočili su zid u koji su udarili i tom prilikom završili u provaliji dubokoj desetak metara, koju zbog mraka niesu primetili. Sva trojica pljačkaša zadobila su više preloma prilikom pada - navode portali

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading