(FOTO) PRVA SLIKA NAVALJNOG IZ ZATVORA: Ruskom opozicionaru zbog neposlušnosti PRETI SAMICA!

Autor:

Svet

29.03.2021

16:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kritički kritičar Kremlja u zatvoru Aleksej Navalni, koji je u zatvoru, rekao je da bi mogao završiti u samici zbog niza manjih neposluha i objavio svoju prvu sliku iz zatvora.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksej Navaljni

Njegova sudbina je u fokusu nakon što je u četvrtak rekao da ga stražari bude svakog sata tokom noći, što je oblik mučenja, i da je njegov zahtev za lečenje ignorisan zbog akutnih bolova u leđima i nogama. Više od 20 lekara izdalo je otvoreno pismo zahtevajući da se 44-godišnji liderOM opozicije postupa na odgovarajući način.

- Plašimo se najgoreg. Ostavljanje pacijenta u takvom stanju može dovesti do ozbiljnih posledica, uključujući nepovratan, potpun ili delimičan gubitak funkcije donjih udova - navodi se u pismu.

Zatvorske vlasti, nakon što su ga prošle nedelje pregledale, kažu da je njegovo stanje stabilno i zadovoljavajuće. Kremlj je odbio da komentariše pismo doktora.

Navaljni je danas preko svojih advokata objavio prvu fotografiju iz zatvora. Na fotografiji su njegova ramena i obrijana glava, a on je u zatvorskoj odeći. U istom saopštenju izjavio je da je šest puta ukoren za dve nedelje zbog manjeg neposluha. Dve opomene su dovoljne za samicu, rekao je.

- Uslovi u kojima su bliski mučenju - rekao je.

Navaljni je prošlog meseca dobio dve i po godine zatvora zbog optužbi za koje tvrdi da su politički motivisani. Uhapšen je po povratku u Rusiju iz Nemačke u januaru, gde se lečio od trovanja nerva. Njegov otac je danas navodno zadržan u pritvoru.

Zapad, uključujući i Evropski sud za ljudska prava, traži od Rusije da pusti Navaljnog. Moskva je ocenila da su takvi zahtevi neprihvatljivo mešanje u unutrašnje stvari.

Njegovi saradnici najavili su prošle nedelje da planiraju da organizuju veliki antivladin protest, najveći u istoriji moderne Rusije. Datum još nije određen, a do sada se preko 355.000 ljudi registrovalo na mreži. Vlasti takve proteste smatraju nezakonitim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading