DETALJI TRAGEDIJE U KOJOJ JE NASTRADAO PETR KELNER: Telo vlasnika Telenora izvučeno iz olupine!

Autor:

Svet

29.03.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Telo milijardera Petra Kelnera (56), koji je nastradao u helikopterskoj nesreći na Aljasci, izvučeno je iz olupine.

Foto: printskrin
NASTRADAO: Petr Kelner

Podsećamo, helikopter se srušio u subotu nešto posle 18 časova kod glečera Nik, udaljenom oko 100 kilometara od grada Enkoridža. 

Spasilačke ekipe uspele su da se probiju do mesta nesreće negde oko 22 časa, nakon što su državne službe dobile dojavu o mogućem padu letelice.

Na licu mesta zatekli su tela Petra Kelnera (56) i njegovog bliskog saradnika Bendžamina Larokaja (50), Gregorija Harmsa (52) iz Kolorada, koji su bili gosti hotela, lokalca Šona Mekmanamija (38) i pilota Zaharija Rasela (33). U olupini su pronašli još jednog muškarca, čiji identitet nije saopšten, i on je u kritičnom stanju prebačen u bolnicu gde se lekari bore za njegov život.

Ko je bio u helikopteru

Gospodin Harms, 52, bio je pionirski vodič u aljaškoj helikopterskoj zajednici i vodio je svoj izletnički posao, Third Edge Heli. Gospodin Mekmanamii, 38, bio je vodič više od 10 godina i bio je instruktor lavine, prenosi The New York Times.

Detalji o gospodinu Larokaju (50) i gospodinu Raselu (33), pilotu, nisu bili odmah dostupni.

- Sa najdubljom tugom objavljujemo da je u helikopterskoj nesreći na planinama Aljaske u subotu, 27. marta, osnivač i većinski vlasnik grupe PPF, gospodin Petr Kelner, tragično umro - navodi se u saopštenju PPF-a.

Češki premijer Andrej Babiš izrazio je saučešće porodici. - Neverovatna tragedija. Mnogo mi je žao - rekao je on na Tvitteru.

 

 

Uzroci nesreće i dalje nisu poznati. Vlasti su istakle da je teren veoma strm i prekriven snegom i da je istraga u toku.

Trenutno nije dozvoljeno nadletanje područja gde se dogodila nesreća dogodila, dok traje izvlačenje olupine. 

KO JE BIO PETR KELNER

  • Kelner je devedesetih godina osnovao PPF kao investicionu kompaniju sa partnerima koji će učestvovati u šemi zemlje za privatizaciju stotina državnih preduzeća. Sredinom devedesetih, PPF je preuzeo udeo u bivšoj nacionalnoj osiguravačkoj kompaniji Ceska Pojistovna, odskočnoj dasci za dalji rast.
  • Kelnerova "PPF grupa" je vlasnik kompanije "Telenor" u Srbiji, koja pruža usluge mobilne i fiksne telefonije, i Mobi banke.

  • Imovina PPF-a iznosila je 44 milijarde evra (69,83 milijarde američkih dolara) do sredine 2020. godine.
  • Njegovo bogatstvo se procenjuje na 17,5 milijardi dolara.
  • Petr je najviše putovao avionima, pa je i sam imao u posedu dve letelice. Privatni avioni koje je imao Petr, napravljeni su tako da imaju spavaću sobu, tuš kabinu i mesta za 6 putnika. 
  • Nije davao intervjue, nije se često fotografisao, a njegova porodica se često selila. Kelner nije voleo da privlači pažnju javnosti, ali je bilo poznato da je zaljubljen u skijanje. PPF je u jednom od svojih godišnjih izveštaja objavio njegovu sliku sa snoubordinga.
  • Kelner se ženio dva puta. Njegova prva supruga bila je Iva Kelner, trenutna supruga je Renata Kelner, a par ima četrvoro dece.

 

 

Njegova ćerka Ana Kelnerova je češka takmičarka u kategoriji mladih jahača. Bila je i državni prvak i juniorski državni prvak u Češkoj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading