NIKAD NE GLUMIM MAJMUNA I NE RADIM ONO ŠTO RADE DRUGI! Putin zatvorio usta svima koji ga kritikuju jer vakcinu nije primio pred kamerama

Autor: Republika

Svet

28.03.2021

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin otkrio je zbog čega, poput drugih svetskih lidera, nije želeo da se slika i snima dok je primao vakcinu protiv koronavirusa, kao i kakve je simptome imao dan nakon pelcovanja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vladimir Putin 

Ruski predsednik Vladimir Putin, čija je vakcinacija protiv koronavirusa danima izazivala pažnju čitavog sveta jer on to nije želeo da uradi pred kamerama, niti je otkrio koju je vakcinu primio, odlučio je da odgovori svim teoretičarima zavere koji spekulišu da se on možda uopšte i nije pelcovao. 

- Zar treba da se majmunišemo? Da obavezno radimo ono što neko drugi negde radi? Ne bih rekao - bio je jasan Putin koji je dao intervjuu televiziju "Rusija 1" i, između ostalog, odgovorio na pitanje zašto nema nijednog snimka njegove vakcinacije dok su mnogi svetski lideri tokom vakcinacije "dogovarali foto i video sesije".

- Uostalom, ako na takvom nivou neko želi da tamo nešto falsifikuje, da nekoga prevari, to nije teško učiniti. Možete pokazati jednu injekciju, a zapravo ubrizgati fiziološki rastvor, ili bilo šta drugo – kefir, nekakav sok od pomorandže... Šalim se, naravno. Ali to nije ozbiljno, po mom mišljenju - naglasio je predsednik Rusije.

On je priznao da mu je posle vakcine ruka trnula, kao i da ga je dan posle "malo lomilo", ali da nije dobio temperaturu.   

- Prvih pet sati zaista ništa, a onda, kada sam nekako podigao ruku... Primio sam vakcinu u levu ruku. Nisam osećao bol, ne, samo neku neprijatnost. Ako sada pritisnem to mesto i dalje pomalo osećam. I to su neželjeni efekti - podelio je sa svetom svoje iskustvo šef Kremlja, a zatim dodao da je za svaki slučaj stavio toplomer na noćni stočić kada je legao da spava. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sputnjik V dosad je registrovan u više od 55 zemalja

Prema njegovim rečima, samo lekar zna koju je vakcinu, od tri koliko ih je Rusija razvila, on dobio.  

- Zamolio sam kolege da ne govore o tome, zapravo, ni ne govorim im, čak ni ne znaju. Zna samo moj lekar koji mi je dao ovu vakcinu. Ne znaju ni Tatjana Golikova (prim. aut. vicepremijerka), ni Popova (prim. aut. direktorka Rospotrebnadzora Ana). Nikome to ne govorim. To je bila jedna od naše tri vakcine - naglasio je on i dodao da su sve tri ruske vakcine na nivou najboljih svetskih modela.

Otkrio je i da će, prema trenutnoj stopi vakcinacije, kolektivni imunitet u Rusiji biti dostignut do kraja leta. 

- Da bi se to dogodilo, treba vakcinisati oko 70 odsto odraslog stanovništva. Ako se bude išlo istim tempom kao i sada, mislim da bi na leto, do kraja leta, trebalo da dostignemo takve pokazatelje - zaključio je Putin.

Bajden primio vakcinu pred kamerama

Američki predsednik Džo Bajden primio je svoju dozu vakcine još početkom januara i to pred kamerama. On je tada otkrio da je dobio cepivo domaćeg proizvođača Fajzer/Bajontek, što potvrđuje da je učinio sve suprotno od Vladimira Putina. Bajden je, podsetimo, samo jedan od mnogih svetskih lidera koji su pelcovanje želeli da izvedu pred kamerama, uz obrazloženje da to čine kako bi podstakli narod da krenu njihovim stopama.       

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Džo Bajden 

Podsetimo, u Rusij su registrovane tri vakcine protiv virusa korona. Prvu od njih, Sputnjik V, razvio je Centar "Gamaleja" u saradnji sa Ruskim fondom za direktne investicije. Drugu vakcinu, EpiVakKorona, napravio je Državni naučni centar za virologiju i biotehnologiju "Vektor“ na osnovu peptidnih antigena. Treći preparat za prevenciju kovida 19 je "KoviVak" sa celim virionom, koji je izradio Savezni naučni centar za istraživanje i razvoj imunobioloških preparata "Čumakov" Ruske akademije nauka.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading