UMIRE 3.500 LJUDI DNEVNO! Brazil beleži rekorde po broju žrtava od korone, u Meksiku priznali: MRTVIH JE MNOGO VIŠE NEGO ŠTO POKAZUJEMO

Autor: Republika

Svet

28.03.2021

07:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazil svakodnevno beleži crne rekorde zbog pandemije koronavirusa, a u sličnoj je situaciji i Meksiko gde je, kako je otkriveno, mrtvih 60 odsto više nego što vlada te zemlje ima podatke.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Brazil broji mrtve i vodi trku s vremenom da ih sve sahrani  

Brazil je jedna od najpogođenijih zemalja sveta pandemijom koronavirusa budući da u njoj vlada i opaka mutacija tog mikroorganizma, pa se svakog dana beleže novi crni rekordi kada je u pitanju broj žrtava KOVIDA-19. 

A prema najnovijem izveštaju Ministarstva zdravlja te latinoameričke zemlje za samo 24 sata ona je izgubila čak 3.438 ljudi, dok je otkriveno 85.948 novih slučajeva zaraze. 

- Ovo je već drugi dan zaredom kako broj smrtnih slučajeva premašuje 3.000 - rečeno je iz Ministarstva, prema čijim podacima je Brazil od početka pandemije ukupno registrovao skoro 12,5 miliona slučajeva infekcija, dok je zvanično 310.550 osoba preminulo. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Predsednik Brazila Žair Bolsonaro na meti kritika 

Zbog zastrašujuće statistike predsednik te mnogoljudne zemlje na meti je žestokih kritika, pre svega jer insistira na socijalnim slobodama i ne želi da zatvori zemlju. Besni građani zato su organizovali brojne proteste, tražeći pravdu za žrtve, među kojima je i ogroman broj mladog stanovništva.      

Istovremeno, sa zastrašujućim posledicama pandemije suočava se i Meksiko, čija je vlada priznala da je pravi broj žrtava koronavirusa u toj zemlji više od 321.000, što je za čak 60 odsto više od broja smrtnih slučajeva zvanično potvrđenih testom. 

AP navodi da je taj izveštaj "tiho" objavljen jer se zemlja suočava sa višestrukim problemima kada je u pitanju borba sa pandemijom, posebno sa sprovođenjem testiranja. Naime, u Meksiku se testira veoma mali broj ljudi, a bolnice su prepune. Zato mnogi Meksikanci umiru kod kuće pre nego što stignu da se testiraju, zbog čega i podaci o uzrocima smrti značajno odskaču od pravog stanja stvari. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Potresne fotografije spremljenih grobnih mesta 

Novi sumorni podaci, inače, približili su Meksiko Brazilu, koji je po broju preminulih druga zemlja na svetu, posle SAD, ali Meksiko sa 126 miliona stanovnika ima znatno manju populaciju od te dve zemlje.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading