FEJSBUK BLOKIRAO MADURA: Stranica predsednika Venecuele "zamrznuta" zbog ALTERNATIVNE MEDICINE!

Autor:

Svet

27.03.2021

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fejsbuk je "zamrznuo" stranicu predsednika Venecuele Nikolasa Madura nakon što je, bez dokaza, tvrdio da biljni lek može da pobedi kovid-19.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikolas Maduro

Naime, on je u januaru tvrdio da rastvor biljke timijana može da izleči ovu bolest, a sada je Fejsbuk njegovu stranicu blokirao na 30 dana.

Razlog za to je, kako navode iz Fejsbuka, konstantno kršenje pravila o dezinformacijama vezanih za koronavirus.

Maduro nije jedini svetski lider koji se zbog kovida suočio sa restrikcijama na društvenim mrežama.

Bivši američki predsednik Donald Tramp i brazilski predsednik Žair Bolsonaro takođe su bili kažnjivani zbog objava o koronavirusu.

- Uklonili smo video objavljen na stranici predsednika Madura zbog kršenja naših pravila protiv dezinformacija o kovidu-19, a koja bi mogla ljude da dovedu u opasnost - rekao je za BBC portparol Fejsbuka.

On dodaje da Fejsbuk "prati smernice Svetske zdravstvene organizacije koja tvrdi da trenutno nema lekova za lečenje ovog virusa".

Prošle godine ova društvena mreža izbrisala je video brazilskog predsednika zbog tvrdnje da je lek hidroksihlorokin potpuno efikasan u lečenju virusa, u oktobru je uklonjena i objava u kojoj je Donald Tramp tvrdio da je kovid-19 "manje smrtonosan od gripa", dok je još jedan njegov snimak, u kom on tvrdi da su "deca gotovo imuna na kovid-19", obrisan u avgustu.

Predsednik Madagaskara Andru Radžolina je prošle godine promovisao neispitanu biljnu mešavinu pod nazivom Kovid-Organiks, što je primoralo SZO da saopšti da "tradicionalni lekovi treba da imaju naučne dokaze koji podržavaju njihovu upotrebu".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading