PRE 42 GODINE JE SAV KRVAV DOŠAO KUĆI, ALI GA NIKO NIJE PRIJAVIO! Džejms je 1979. brutalno ubio devojku, a tek sad je otkriven

Autor: Republika

Svet

27.03.2021

13:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džejms Herman Daj (65) odgovaraće za zločin koji je počinio 1979. godine jer je tek sad pomoću DNK analize utvrđeno da je on odgovoran za smrt Evelin Kej Dej (29).

RepublikaFoto: printscreen/https://lawandcrime.com/
Džejms Herman Daj živeo je kao slobodan čovek 42 godine  

Amerikanac Džejms Herman Daj (65) brutalno je pre 42 godine silovao i zadavio Evelin Kej Dej (29), ali je sve ovo vreme živeo kao slobodan čovek u svom domu u gradu Vičita u Kanzasu i niko nije ni sanjao da iza misterioznog ubistva stoji upravo on. 

Daj je, pritom, u noći kada je počinio zločin došao kući sav okrvavljen, što njegova tadašnja žena nije komentarisala. On je, kako je preneo državni tužilac, sa sebe skinuo uprljanu odeću, a zatim mirno seo da gleda TV i obratio se supruzi rečima: "Ubijena je neka devojka. Bilo je na vestima.".  

Kako su preneli mediji, Dajova, sada već bivša, žena tada je navodno pomislila da je on ubica, ali je odlučila da ćuti. 

Slučaj je davne 1979. ostao nerešen zbog nedostatka dokaza, ali je na nesrećnoj žrtvi postojao uzorak DNK monstruma koji je bilo teško analizirati pre četiri decenije zbog nepostojanja tehničkih uslova. Međutim, kada je slučaj 2020. dodeljen detektivu Bajronu Kastiljaniju, on je uzorak poslao Birou za istragu u Koloradu (CBI) i onda se klupko veoma brzo razmotalo. Naime, Džejms je hapšen zbog serije seksualnih napada, pa i zbog pokušaja silovanja deteta 1981. Poređenjem uzorka utvrđeno je da je on odgovoran za smrt Kej Dejove, koju je, inače, tukao i silovao, a zatim udavio kaišem od njenog kaputa. 

Telo žene nađeno je nekoliko dana kasnije u automobilu u mestu Ejm u Kanzasu, u kom Daj nije živeo, ali je dolazio u njega zbog studija. 

On se trenutno nalazi u zatvoru Sedžvik, a negirao je krivicu za zločin.                               

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading