TENZIJE U ARAPSKOM MORU: Pogođen izraelski brod

Autor: Republika

Svet

25.03.2021

16:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema za sad nepotvrđenim informacijama izraelski brod koji plovi pod zastavom Liberije pod imenom "Lori" napadnut je danas protivbrodskom raketom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija

Brod je inače u vlasništvu kompanije u Haifi, a iz luke u Dar es Salamu isplovio je 20 marta i krenuo prema Indiji. 

Kako javljaju izraelski mediji na brodu je pričinjena manja materijalna šteta, a povređenih i poginulih nema i nastavlja put prema Indiji.

Kao se navodi, kod obale Omana brod je izveo oštar manevar između 15.50 i 16.55 po lokalnom vremenu. Napad se dogodio 330 nautičkih milja odnosno 611 kilometara od obale.

 

Pre dve nedelje, iranski brod-kontejner oštećen je u sredu u "terorističkom" napadu na Mediteranu, rekao je portparol državne brodarske kompanije IRISL poluzvaničnom Nournevsu.

 

Prošlog meseca brod u vlasništvu izraelske firme MV HELIOS RAI pogođen je eksplozijom u Omanskom zalivu. Izrael je procijenio da je eksplozija ciljani pokušaj Irana protiv broda u izraelskom vlasništvu. Iran je u to vrijeme negirao umešanost.

- Oštro odbacujemo ovu optužbu - rekao je Sajed Katibzadeh, portparol Ministarstva spoljnih poslova u Teheranu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading