ZAŠTO SE O OVOME I DALJE ĆUTI? Princ Hari i Megan Markl su ROĐACI, a niko ne pominje ovaj SKANDAL

Autor: Republika.rs

Svet

25.03.2021

10:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navodno je Megan direktan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg i ona i Hari su rođaci u 17. kolenu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Princ Hari i Megan Markl su u srodstvu

Princ Hari i Megan ne prestaju da budu u centru javnosti. Osim svih detalja iz njihovog života, pre tri godine isplivala još tajna o njihovom poreklu, odnosno o korenima Megan Markl. Naime, britanski novinari otkrili su da su oni navodno daleki rođaci iz iz 15. veka. Meganina povezanost s kraljevskom porodicom dolazi od predaka njenog oca Tomasa Markla, Emijem nagrađenog snimatelja, s majčine strane, piše Dejli Mejl


I zaista, njihovo geološko poreklo može se pratiti sve do Engleza zvanog Ralf Bovs koji je Meganin predak od pre 15 generacija.

Navodno je Megan direktan potomak engleskog kralja Edvarda Trećeg i ona i Hari su rođaci u 17. kolenu. On je odgojen u Kensingtonskoj palati i sin je princa od Velsa i unuk kraljice Elizabete II.

Foto: twitter
Porodično stablo Megan i Harija

Bio je visoki šerif okruga Durham, čije je porodično sedište bio dvorac Streatlam s velikim imanjima. Njegova unuka Bridžet Bovs postala je poslušna supruga Jona Husija iz Dorkinga u Sureju. Njegov unuk Kristofer Husej preselio se u Ameriku 1632. godine, pomažući u osnivanju Nantaketa u Masačustesu, a to je linija porodice koja će na kraju dovesti do Megan. Imanje Bovs i dvorac Streatlam nastavili su se prenositi od Bridžetinog strica kroz niz muških naslednika.

Nekoliko vekova kasnije započinje direktna linija prema Kraljevskoj porodici i Hariju, kada imanje i dvorac prelaze u ruke ser Džordža Bovsa, inače zastupnika.

Njegova prva supruga umrla je bez dece, ali njegova druga je rodila jedno dete, ćerku – Meri Bovs – koja se 1767. udala za Džona Lajna, 9. grofa od Strathmorea i Kinghornea.

Džon Lajn svom je imenu dodao prezime Bovs – zbog strogih uslova nasleđivanja dvorca Streatlam i okolnih imanja – i dinastija Bovs-Lajn je stvorena.

Pet generacija kasnije, Elizabet Bovs-Lajn udala se za vojvodu od Jorka, koji će postati Džordž VI.

S vremenom je Elizabeta postala kraljica majka kad je njena najstarija ćerka postala kraljica Elizabeta II 1952. godine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading