BIO JE MUŠKARAC, PA POSTAO ŽENA I SAD OBAVLJA IZUZETNO VISOKU FUNKCIJU! Od Rejčel zavisi najvažnija američka bitka

Autor: Republika

Svet

25.03.2021

09:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rejčel Levin prva je transrodna osoba, koja je od muškarca postala žena, a koja će u američkoj vladi obavljati funkciju u ministarstvu zdravlja.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rejčel Levin će obavljati važnu funkciju u ministarstvu zdravlja 

Rejčel Levin (64) prva je transrodna osoba u istoriji Sjedinjenih Američkih Država koja će u vladi te zemlje obavljati visoku funkciju i to onu od koje će zavisiti jedna od najvažnijih američkih bitki.

Ona će, naime, biti pomoćnica ministra zdravlja, pa će od nje umnogome zavisiti neke od najvažnijih odluka kada je u pitanju borba protiv koronavirusa i strategija vakcinacije američkog stanovništva od tog opakog virusa. 

Američki Senat potvrdio je izbor Levinove, inače članice demokratske stranke, sa 52 glasa za, na prema 48 protiv. Demokratama su se u glasanju pridružile republikanske senatorke Suzan Kolins iz Mejna i Liza Murkovski iz Aljaske, koje su, uprkos stranačkoj pripadnosti, Levinovu smatrale sjajnim izborom. 

Ona je, inače, ranije radila kao pedijatar i obavljala je funkciju ministarke zdravlja savezne države Pensilvanije. Time je već postala jedna od retkih transrodnih osoba koje su na izabranim ili postavljenim funkcijama u celoj državi. 

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Republikanski senator Rand Pol napadao je Rejčel Levin zbog njene seksualnosti   

Izbor Levinove pratili su brojni skandali, pa i napadi na nju povodom njene seksualnosti, a u tome je prednjačio republikanski senator Rand Pol. On je u jednoj raspravi u Senatu povodom njene nominacije postavio pitanje da li bi se ona zalagala za operaciju promene pola i hormonske terapije za maloletnike, budući da je u jednom trenutku otkrila kako je od detinjstva znala da je "žena zarobljena u telu muškarca".  

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading