FRANCUZIMA PREKIPELO: Muslimani, nema klečanja po ulici!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

20.11.2017

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb, planira da spreči Muslimane da kleče po ulicama francuskog predgrađa. Pošto im je džamija daleko i mrzi ih da se voze gradskim prevozom, pa za muslimaske vernike važi ona stara: "gde god vidiš dobro mesto tu drvo posadi". Shodno tome oni su klečali i molili se na trgu Kliši la Garen, što je naravno zasmetalo mnogim Francuzima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb

Francuske vlasti će sprečiti muslimane da se mole na ulici u pariskom predgrađu Kliši la Garen, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb, dok lokalno muslimansko udruženje namerava da u petak organizuje klanjanje u centru tog predgrađa.

Neće biti molitvi na ulici, to ćemo sprečiti, izjavio je Kolomb, dodavši da muslimani treba da imaju mesto gde mogu da se mole


Kako je ministar najavio, "to pitanje će se rešiti u narednim nedeljama", navodi BFM televizija.

Muslimanski vernici protestuju molitvama na ulici svakog petka još od marta, zbog zatvaranja improvizovanje džamije u centru Klišija, optužujući gradonačelnika da im nije ponudio odgovarajući teren na kojem mogu da izgrade novi verski objekat.

Gradonačelnik, pak, ukazuje da džamija već postoji u severnom delu Klišija i da tamo mogu da se mole, što oni osporavaju, tvrdeći da im je ta bogomolja daleko i da do nje nemaju liniju gradskog prevoza.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading