Dobila otkaz zbog velikih slova: LIDIJA JE TUŽILA FIRMU ZBOG DISKRIMINACIJE, A ONDA JE USLEDIO ŠOK!

Autor: Republika

Svet

21.03.2021

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lidija Roganović (50) otpuštena je iz londonske kompanije “IPlato Healthcare” zbog neostvarenog učinka koji se od nje očekivao.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto:Ilustracija

Roganovićeva, očigledno poreklom sa Balkana, tužila je međutim ovu kompaniju koja se bavi kreiranjem aplikacija za zdravstvo, navodeći da su je diskriminisali zbog svojih godina i da je zbog toga i otpuštena, prenosi Dejli mejl.


Kako je navela, jedna od koleginica joj rekla da je “stara škola”, pošto je velikim slovima, odnosno verzalom napisala jednu objavu na Tviteru u vezi sa firmom.

Lidija je tražila odštetu zbog diskriminacije na račun starosti, ali je sud odlučio da ipak nije bila u pravu, preneo je Metro.

Utvrđeno je, naime, da izraz “stara škola”, iako može da se razume kao nešto uvredljivo na račun godina, u ovom slučaju ipak nije reč o tome, već o načinu kucanja na Tviteru koji se ranije koristio.

Lidija je u kompaniji obavljala posao menadžera digitalnog marketinga, a zaposlila se u oktobru 2018. godine.

Godinu dana kasnije dobila je otkaz nakon što je menadžment kompanije uočio brojne probleme sa njenim učinkom, kao i stavovima.

Kulminacija je dostigla njenom objavom o prevenciji raka grlića materice, gde je, kako je navedeno, u takozvanom heš tagu verzalom napisala “prevencijom sačuvajmo živote”.

Koleginica Linda Okači joj je skrenula pažnju na to, a ubrzo nakon tog događaja dobila je i otkaz, posle čega je pokrenula tužbu koja joj nije ništa pozitivno donela.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading