LUKAŠENKO SE PRIPREMA ZA ODLAZAK S VLASTI? Izjava koja je iznenadila ceo svet!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

19.03.2021

16:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da bi Belorusija trebalo da ima druge predsednike u budućnosti, a građanima je poručio da se strpe i sačekaju narodno jedinstvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Lukašenko

- Biće drugih predsednika, to vam garantujem. A onda ćete moći da pravite poređenja i razumete sve. Za sada ostanite strpljivi - rekao je Lukašenko na sastanku sa osobljem mlekarske kompanije u Grodnom, prenosi Tass.

On je dodao i da je "svet poludeo" i zamolio građane da budu bliskiji jedni sa drugima.


- Moramo da preživimo ovo. Svet je poludeo. Ljudi su se izgubili. Ovo je pogrešan trenutak za prelazak u krajnost. Zbog toga sam ovu godinu proglasio godinom narodnog jedinstva - rekao je Lukašenko i izrazio nadu da će Belorusija ostati jedinstvena.

Predsednički izbori u Belorusiji održani su 9. avgusta prošle godine i na njima je Lukašenko osvojio 80,1 odsto glasova, dok je opozicionarka Svetlana Tihanovska osvojila 10,12 odsto glasova, ali je odbila da prizna izborne rezultate.

Nakon izbora organizovani su masovni protesti protiv Lukašenka, a vlasti su tvrdile da su ti protesti organizovani iz inostranstva.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading